Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napisao knjigu o napadu

Čimpanze mu odgrizle nos, iskopale oko...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
James Davis preživio je strašan napad dvije čimpanze u kalifornijskom rezervatu divljih životinja u ožujku 2005. godine. Životinje su mu odgrizle nos i usta, iskopale oko i slomile lijevu nogu. Napisao je knjigu koja će možda pomoći ženi na koju je nedavno nasrnula čimpanza i teško je ozlijedila.

Mjesecima je bio u komi i od tada je imao više od 60 operacija. 'Sjećam se svakog ugriza. Kada sam dodirnuo lice moji su prsti izgledali zaista strašno', rekao je 66-godišnji Davis za Daily News. Gotovo je iskrvario na smrt jer su ga dvije bolnice odbile primiti. 'Sjećam se da sam čuo kako je netko rekao da sam u takvom stanju da je bolje da me odvezu mrtvozorniku. Svake noći sam u san tonuo plačući', ispričao je.

Pročitajte i ovo Snimka potjere za napadačem u Londonu Ubio 13-godišnjeg dječaka VIDEO Objavljena snimka potjere za napadačem u Londonu: "Ulazi ljudima u vrtove! Zaključajte vrata!" Ilustracija hutisti ne posustaju Militanti pogodili dva broda i dva američka razarača!

'Nadao sam se da se to neće više ponoviti', rekao je Davis komentirajući nedavni slučaj napada čimpanze na ženu. On se sada kreće u invalidskim kolicima, a umjesto nosa ima protezu. 'Sigurno ne može govoriti. Ja nisam mogao, a i potrebno joj je da čuje ljudske glasove', kaže Davis.

>> Čimpanza napala i teško ozlijedila ženu

On i njegova supruga LaDonna jednu su čimpanzu odgajali u svom domu kao da je ljudsko biće, 30 godina. Učili su ga da se oblači, jede uz pomoć vilice i noža, vozi automobil, koristi toalet i napiše svoje vlastito ime 'Moe'. Čak im je bio kum na vjenčanju. U utočištu za životinje završio je 1999., nakon što je ugrizao nepoznatu ženu. Moe je živio u utočištu kada su Davisa napale dvije čimpanze.

Iako još uvijek ima noćne more i kaže da nikada neće imati kućnog ljubimca, Davis nije tužio rezervat za životinje u kojem je napadnut. Nekada zvjezda školskog sportskog tima, Davisa zbog kobnog napada očekuje još nekoliko operacija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene