Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucnjevi i eksplozija

Napadnuta CIA u Kabulu, ubijen jedan Amerikanac i napadač

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U napadu na sjedište CIA-e u Kabulu pogino je jedan Amerikanac te je ubijen jedan od napadača.

Iz sjedišta CIA-e u glavnom gradu Afganistana čuli su se pucnjevi i eksplozija. Američke službe potvrdile su napad na jedinicu koja je prije bila poznata kao hotel Ariana. CIA nije komentirala, no obavještajni izvor BBC-a potvrdio je da je ubijen najmanje jedan napadač.

Pročitajte i ovo Snimka potjere za napadačem u Londonu Ubio 13-godišnjeg dječaka VIDEO Objavljena snimka potjere za napadačem u Londonu: "Ulazi ljudima u vrtove! Zaključajte vrata!" Slika nije dostupna ZAPEČAĆENI ULAZI NA AERODROM Među poginulima u Kabulu je i dvoje Britanaca, raste prijetnja od novih napada: "To su bili nevini ljudi i tragedija je da su ih ubili kukavički teroristi"

AP javlja da je glasnogovornik veleposlanstva Gavin Sundwall izjavio kako je napad izveo zaposlenik američke vlade iz Afganistana koji je također ubijen. Napad se dogodio dva tjedna nakon što su militanti napali američko veleposlanstvo u Kabulu.

Još nije jasno jesu li američki državljani žrtve zaposlenika koji je prešao na stranu pobunjenika, ili je riječ o privatnoj svađi koja je prerasla u oružani sukob, u gradu u kojemu mnogi stanovnici nose oružje.

Sundwall je rekao kako okolnosti napada još nisu poznate te da je istraga u tijeku. Talibani su bili nedostupni za komentar.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene