Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neočekivani duo

Prva pilotkinja iz Emirata i saudijski princ predvode napad na Islamsku državu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zračnim napadima arapskih zemalja na IS dva su lica posebno zanimljiva.

Princ Khaled bin Salman, sin nasljednika prijestolja Saudijske Arabije vojni je pilot te je upravo on sa svojim Tornadom bio jedan od sudionika napada na ciljeve Islamske države.

Pročitajte i ovo Sanja Jurišić i Krešimir Krolo - 1 Eskalacija Nižu se incidenti, posla ima i za policiju: "Ovo podsjeća na film Beskrajni dan, požar bi trebale gasiti sve uključene strane" Saudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP) CIA ima snimku Turski mediji: Saudijski princ bratu je rekao da Khashoggija ''treba ušutkati''

Prinčevo sudjelovanje u napadu otkrila je saudijska vlada, ne samo kako bi uvjerili Zapad da su ozbiljni u svojim namjerama protiv IS-a već i da svojim građanima daju do znanja kako je IS zaista neprijatelj.

VIDEO Život pod terorom islamista: Žena snimila šokantne scene života u glavnom gradu Islamske države

Princu Khaledu u zraku se pridružila i Mariam Al Mansouri, prva žena pilot Ujedinjenih Arapskih Emirata čiji je F-16 bio dio eskadrile arapskih zemalja koja se blic napadom obrušila na Islamsku državu.

Njen uspon u zračnim snagama UAE je zaista nevjerojatan. Pridružila se 2007. godine, a sada je već zapovjednica eskadrile. Prije pridruživanja vojsci diplomirala je englesku književnost, piše Daily Mail.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene