Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekao ih je da izađu

Napad u Parizu: Autom se zabio u vojnike, šestero ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šestoro francuskih vojnika ozljeđeno je nakon što ih je udario auto, koji je ubrzo nestao s mjesta incidenta.

Dvoje vojnika ozbiljno je ozlijeđeno nakon što se nepoznati vozač autom zabio u šestoricu francukih vojnika, rekli su iz Policijske postaje u Parizu.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

Pokrenuta je velika policijska potraga kako bi se pronašao vozač BMW-a koji se u vojnike zabio na području Levallois-Perreta, piše Independant.

"Bez sumnje, ovo je bio namjerni čin", rekao je Patrick Balkany, gradonačelnik komune Levallois-Perret, te je osudio "nedopustiv napad" na vojsku.

Dodao je da je auto čekao da vojnici izađu na ulicu: "BMW je ubrzao u trenutku u kojem su oni izašli."

Gradonačelnica Pariza Anna Hidalgo izrazila je potporu ozlijeđenim vojnicima. "Svim srcem se nadam da će napadač ubrzo biti uhićen", napisala je na Twitteru.

Otvorena istraga o terorizmu

Francuski tužitelj za protuterorizam otvorio je istragu.

Sve optužene će se teretiti da su činom terorizma nastojali ubiti pripadnike sigurnosnih snaga, rekli su iz ureda tužitelja.

Ovaj potez znak je da vlasti vjeruju da je napad namjeran i da je prethodno isplaniran.

Dvije godine u stanju pripravnosti

Francuska je u stanju pripravnosti, koje je uzrokovano nizom terorističkih napada u protekle dvije godine, u kojima je poginulo više od 230 osoba. Od napada na Charlie Hebdo vojnici redovito patroliraju ulicama.

Ovaj napad dogodio se četiri dana nakon što je tinejdžer s psihičkim problemima pokušao napasti pripadnike sigurnosnih snaga koji čuvaju Eiffelov toranj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene