Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlak evakuiran

STRAŠNI PRIZORI IZ PODZEMNE Prestrašeni putnici kroz tunel tražili izlaz iz metroa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojavile su se zastrašujuće snimke trenutaka nakon eksplozije u metrou u Bruxellesu.

Nakon višestrukih eksplozija Bruxelles je zamro. Zaustavljen je cjelokupan promet, a stanovnike je krizni stožer pozvao da se nigdje ne kreću i da ostanu gdje jesu, bio to posao, škola ili bilo koja druga lokacija.

Pročitajte i ovo PR oglas Završen prvi krug natjecanja METRO Junior Top Chef Ilustracija od 1. veljače HŽ ima važnu obavijest za putnike u Zagrebu: Dio vlakova se otkazuje, očekuju se znatna kašnjenja

U eksploziji u stanici podzemne željeznice Maelbeek u utorak ujutro poginulo je 15 ljudi, a 55 ih je ranjeno, od čega je 10 u kritičnom szanju.

Do eksplozije u metrou došlo je ubrzo nakon što su dvije eksplozije odjeknule u u zračnoj luci pri čemu je poginulo 11 ljudi.

Nedugo nakon eksplozije u metrou pojavile su se zastrašujuće snimke s gradskih ulica, ali i iz tunela podzemne željeznice. Naime, nakon eksplozije ljudi su evakuirani iz vlaka, nakon čega su po tračnicama hodali do iduće stanice.

David Garcia putovao je metroom u vrijeme eksplozije. Bio je na stanici prije Maelbeeka u trenutku  kada su, kaže, 'osjetili zvučni val eksplozije'.

'Osjetili smo promjenu tlaka u tunelu, a onda smo zastali 15 do 20 minuta. Nakon nekog vremena pojavio se dim. Čuli smo glasne zvukove koji su dolazili s prednje strane vlaka. Izvan vlaka, iz tunela', ispričao je. U daljinu su čuli ljude koji vrište, a oni u vlaku bili su mirni. Kaže da je evakuacija iz vlaka koja je uslijedila bila vrlo profesionalna i nije bilo panike. Iz vlaka su ih izvodili vojska i policija.

'Bilo je mračno. Tunel je imao nekakva svjetla, ali nisu bila previše snažna. Bilo je dima u tunelu, mogli ste ga osjetiti u plućima', rekao je.

Belgijske vlasti poručile su da rade na osiguranju 'ostalih mjesta' koja bi mogla biti napadnuta. Proglašena je najviša razina uzbune, a kontrola na grancima je pojačana i u njima sudjeluje i vojska.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene