Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Iraka stižu potresne snimke

VIDEO Objavljena snimka bombardiranja islamista nakon bacanja humanitarne pomoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 30 tisuća paketa s hranom bačeno je desecima tisuća kršćana koji su pred islamistima pobjegli u planine.

Američka je vojska u drugom naletu noćas bombardirala islamiste u sjevernom Iraku i to nakon što su njezini borbeni zrakoplovi iskrcali humanitarnu pomoć.

Snimke američke vojske je objavio Sky News. Na njima se vidi unutrašnjosti američkog vojnog zrakoplova u kojem se nalazilo 30 tisuća paketa s hranom za 50 tisuća izbjeglica koji su se sklonili u planine. Nakon što ih je zrakoplov ispustio, raketirao je obližnje položaje islamističkih militanata koji su na području sjevernog Iraka osnovali svoju Islamsku državu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pripreme za oslobođenje grada MISIJA MOSUL Obama šalje još 600 marinaca u Irak Slika nije dostupna Novi problemi Ostvaruje li se ovime najgora noćna mora svijeta?


Američki predsjednik Barack Obama izjavio je kako je dužnost Washingtona zaštititi kršćansku manjinu u Iraku i spriječiti genocid.

'Američka vojska ne želi ići u još jedan rat u Iraku, ali SAD ne mogu samo okrenuti glavu od onog što se tamo događa', izjavi je Obama u tjednom obraćanju u subotu.

Islamisti popravljaju branu, Kurdi se naoružavaju

Militanti su u petak oteli stotine žena iz malobrojne vjerske zajednice Jezida, koje sada drže zarobljene, a tisuće civila živi u strahu, pišu mediji citirajući navode iračkih dužnosnika.

Kamil Amin, glasnogovornik Ministarstva za ljudska prava Iraka kazao je kako su žene mlađe od 35 godina zatočene u školi u Mosulu, iračkom gradu koji je u rukama Islamske države.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene