Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sprema se uhićenje Ratka Mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripremanje plana za lociranje i uhićenje Ratka Mladića bila je jedna od tema zatvorenog sastanka na kojem su prisustvovali čelnici obavještajno-sigurnosnih agencija Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH prošlog tjedna u Beogradu, piše Dnevni avaz.

Dvije glavne teme o kojima je razgovarano bile su skrivanje Radovana Karadžića te pripremanje za lociranje i uhićenje Ratka Mladića.

Jedan od sudionika beogradskog sastanka, kaže kako se BIA i MUP Srbije prave prilično lijeni i priču o Karadžićevom lažnom identitetu pokušavaju svesti na 'mi ništa ne znamo'.

'Ispalo je da nitko u Beogradu ne zna tko je ratnom zločincu izdao osobnu iskaznicu i putovnicu. Sve se svodi na to da nitko i ne zna kako to da se on skrivao u glavnom gradu Srbije. Naravno da je nemoguće da nitko ne zna, jer kada je riječ o davanju lažnog identiteta, uvijek iza toga stoji država i obavještajne službe i to je jasno kao dan', pojašnjava neimenovani izvor 'Dnevnog avaza'.

Kada je, pak, riječ o Ratku Mladiću, izvor kaže kako vjeruje da Beograd zna gdje se točno nalazi ovaj haški bjegunac.

Povjerljivi razgovori

'Sada se u javnost puštaju probni baloni, tipa 'radimo na lociranju Mladića' ili 'nitko s njim nije pregovarao'. Točnije, ono što sam ja zaključio, a poslije su mi to rekli i neki od sudionika ovog sastanka, jest da se priprema teren za skoro uhićenje i izručenje Mladića Haagu. Beograd, odnosno BIA i MUP Srbije, uz vojno-obavještajne strukture, znaju gdje je general. Samo je pitanje dana kada će objaviti da su ga uhitili. No, ono od čega pomalo zaziru jesu priče koje kruže o ovom ratnom zločincu, a to je da je on spreman na svašta, odnosno, pružiti otpor i čak izvršiti samoubojstvo', navodi izvor.

Na beogradskom sastanku bilo je 40 obavještajaca iz regije, te je predloženo da se sljedeći održi u manjem broju kako ovako ozbiljni i povjerljivi razgovori ne bi bili pretvoreni u beskorisne konferencije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene