Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnovije naoružanje

NAORUŽANA RUSKA SUPERPODMORNICA 'ZALUTALA' NA OBALU VELIKE BRITANIJE

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podmornica će biti prepraćena kroz Doverski tjesnac u prijepodnevnim satima.

Britanska mornarica presrela je u svom kanalu rusku podmornicu Stary Oskol, naoružanu raketama i torpedima. Radi se o tzv. superpodmornici koja je, pretpostavlja se, iz svoje matične luke u Severmonsku u ruskoj oblasti Murmansk, doplovila do britanske istočne obale. Vjeruje se kako je bila na putu prema Crnom moru ne bi li se pridružila ostatku ruske flote.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Dmitrij Medvedev Bivši predsjednik Rusije Medvedev upozorio na slanje vojske u Ukrajinu: "Nadam se da arogantni Britanci shvaćaju da bi to bila objava rata''

Podmornicu je presreo vojni brod HMS Kent, jedan od najnovijih brodova u arsenalu britanske mornarice. 'Ovo pokazuje da vrlo oprezno pazimo na međunarodne i teritorijalne vode braneći tako Veliku Britaniju od potencijalnih prijetnji', rekao je britanski ministar obrane Michael Fallon.

Stary Oskol je podmornica nove generacije opremljena naprednom stealth tehnologijom, povećanog borbenog dometa, najnovijeg navigacijskog sustava s mogućnošću gađanja ciljeva kako ispod površine mora, tako i na površini mora te na tlu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene