Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasna i nakon nanošenja

Nanio kremu za sunčanje pa se zapalio!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac iz Massachusettsa pretrpio je opekline drugog stupnja prošavši pored roštilja nakon što je nanio aerosol kremu za sunčanje u spreju na dijelove tijela.

Brett Sigworth rekao je da je nanio sprej za zaštitu od sunca na svoje tijelo prije hodanja pored roštilja, ne znajući da će biti zapaljiva i nakon nanošenja na kožu. 'Vrištao sam i paničario', rekao je Sigworth. 'Nikada u životu nisam doživio takvu bol.'

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Incident u VInkovcima Kršenje mjera: Opijali se i roštiljali, jedan odbijao dati osobne podatke policiji i poručio da je zaražen, drugi ih napao... Slika nije dostupna Praznik rada Miris roštilja širio se cijelom Hrvatskom

Rezultat ove nezgode bile su opekline drugog stupnja na prsima, ušima i leđima, odnosno na svim dijelovima tijela na koje je nanio kremu. Deset dana nakon incidenta, Sigworth još uvijek trpi posljedice.

Upozorenja na bočici kreme za sunčanje kažu da je 'zapaljiva, ne smije se koristiti u blizini topline, plamena ili vatre'. Ali ništa o tome ne piše nakon što je primijenjena na koži.

>>Crikvenica: Punjač za laptop zapalio hotelsku sobu

Zaposlenici tvrtke sporne kreme u priopćenju su rekli kako im je žao zbog incidenta te kako će započeti brzu istragu. 'Nismo do sad imali dojava o sličnim incidentima, ali za nas je najvažnija sigurnost naših korisnika te ćemo ovo shvatiti vrlo ozbiljno', stajalo se u priopćenju.

Dan Dillard, izvršni direktor Mreže za prevenciju opeklina, smatra da krema za sunčanje ne može u potpunosti biti apsorbirana u kožu te da su kapljice aerosol spreja još uvijek bile u zraku.

>>Umjesto da štite uzrokuju rak?!

'Da su ljudi znali da je krema zapaljiva čak i dvije minute nakon nanošenja na kožu, sigurno je nebi koristili', rekao je Sigworth. Rekao je kako ne planira tužiti proizvođača kreme, ali dijeli svoju priču i fotografije s drugima kako više nitko nebi završio u bolnici nakon primjene kreme za sunčanje.
'To je bilo tako strašno', rekao je, 'i ne bih želio da se to ikome dogodi!'

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene