Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastase si pucao u vrat

Nakon presude za korupciju bivši rumunjski premijer se upucao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši rumunjski premijer Adrian Nastase pucao je u sebe i ranio se.

Nekoliki sati nakon presude za korupciju, bivši premijer Adrian Nastase pokušao se ubiti, javlja AP. Rumunjski mediji su objavili kako si je Nastase pucao u vrat.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Slika nije dostupna Prosvjedi u Bukureštu 250.000 ljudi izašlo na ulice i dignulo glas protiv korupcije

Nastase je hospitaliziran, a liječnik Serban Bradisteanu rekao je da otežano govori te da će vjerojatno morati na operaciju.

Vrhovni rumunjski sud u srijedu mu je potvrdio zatvorsku kaznu od dvije godine zbog korupcije. Nastase je sad najviši političar koji je osuđen na zatvor od pada komunizma 1989. Vrhovni je sud prihvatio neke elemente Nastaseove žalbe, ali je potvrdio prethodnu presudu.

>> Bivši premijer osuđen na dvije godine zatvora, pronevjerio 1,6 milijuna eura

Nastase je rumunjski premijer bio od 2000. do 2004., a tužiteljstvo je dokazalo da je iz proračuna za 2004. nestalo dva milijuna dolara kojima je financirana njegova predsjednička kampanja. Izbore je tada izgubio od Traiana Basescua koji je i danas rumunjski predsjednik.

Osuđeni Nastase tvrdi da nije kriv i da je to politički proces. Transparency International, organizacija koja ocjenjuje korumpiranost u državama, Rumunjsku smatra trećom po korumpiranosti u EU-u, iza Grčke i Bugarske.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene