Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj oboljelih raste

FOTO Zatvorili trgovačke centre, parkove, muzeje. Ovo je samo početak! Pogledajte kako izgleda život pod najstrožim mjerama na svijetu

Kina
Kina Afp
Aktualno Galerija Kina Kina Foto: Afp Kina Kina Foto: Afp Kina Kina Foto: Afp Kina Kina Foto: Afp +2 Kina Galerija 1/7 >>
Kina je izvijestila o smrti troje ljudi u Pekingu tijekom vikenda kao prvim smrtnim slučajevima od koronavirusa u šest mjeseci, a broj slučajeva raste unatoč strogoj politici nulte zaraze koronom.

Peking je u utorak zatvorio parkove, trgovačke centre i muzeje dok je više kineskih gradova nastavilo s masovnim testiranjem na COVID-19, dok se Kina bori s naglim porastom zaraženih. Mnogi se pitaju je li to samo početak restriktivnih mjera.

Kina je u ponedjeljak izvijestila o 28.127 novih slučajeva na nacionalnoj razini, približavajući se vrhuncu od travnja. Pritom infekcije u južnom gradu Guangzhou i jugozapadnoj općini Chongqing čine oko polovice ukupnog broja zaraženih.

U glavnom gradu Pekingu svaki dan raste broj slučajeva, što je dovelo do poziva gradskih vlasti da što više stanovnika ostane u svojim domovima.

Općina Tianjin, u blizini Pekinga, u utorak je postala posljednja koja je naredila testiranje u cijelom gradu, nakon slične najave Shijiazhuanga u nedjelju.

Kineska prijestolnica u ponedjeljak je upozorila da se suočava s najtežim testom pandemije COVID-19 i pooštrila je pravila za ulazak u grad, zahtijevajući da se osobe koje dolaze iz drugih dijelova Kine podvrgnu trodnevnom testiranju na COVID prije nego što im se dopusti da napuste svoj smještaj.

Pročitajte i ovo Koronavirus u Kini Unatoč strogim pravilima Imaju prvi smrtni slučaj od koronavirusa u skoro pola godine: Gradska vlast donijela novu odluku

Neki stanovnici grada rekli su da su doživjeli kašnjenja u isporukama namirnica. Mnogi su muzeji zatvoreni, a mjesta kao što su zabavni park Happy Valley i golemi gradski park Chaoyang, popularno mjesto za trkače i izletnike, rekli su u utorak da će se zatvoriti svoja vrata zbog epidemije. Peking je izvijestio o 1438 novih lokalnih slučajeva, u odnosu na 962 u nedjelju.

Središnji grad Wuhan, u kojemu je virus prvi put otkriven, objavio je u utorak obavijest pozivajući svoje stanovnike da putuju samo na relaciji kuća - posao.

Pročitajte i ovo Ilustracija Hitne službe na terenu VIDEO Tragedija u Kini: U požaru u tvornici poginulo 38 osoba, dvije prevezene u bolnicu

Zamjenik premijera Sun Chunlan, koji je predvodio kinesku politiku nulte borbe protiv COVID-a, posjetio je Chongqing u ponedjeljak i pozvao tamošnje vlasti da se pridržavaju mjera i stave epidemiju pod kontrolu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene