Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SRPSKI PREMIJER U STRAHU

NAKON OTKRIĆA ARSENALA KOD NJEGOVE KUĆE Vučić se danas nije pojavio na poslu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski premijer Aleksandar Vučić navodno sumnja da je bila riječ o planu da se izvede atentat na njegova brata Andreja.

Srpski premijer Aleksandar Vučić danas se nije pojavio na poslu, što je za tamošnje medije potvrdila i Suzana Vasiljević, premijerova savjetnica za tisak. No, nije znala što je tomu razlog.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

Budući da je proteklog vikenda blizu njegove obiteljske kuće u Jajincima pronađen arsenal oružja te da Vučić sumnja kako je bila riječ o planu da se izvede atentat na njegova brata Andreja, a tu je premijerovu sumnju potvrdio i srpski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović, moguće je da je nedolazak Vučića na posao povezan s time, prenosi Blic.

"Sve sigurnosne službe koje su radile psihološki profil premijera mogu potvrditi da su premijer i njegov brat Andrej jedan drugome slaba točka", kazao je Stefanović.

Nove informacije o pronađenom oružju na dvije lokacije, u blizini obiteljske kuće premijera Vučića i u garaži u Novom Beogradu, neće biti iznošene dok se istraga ne okonča, saznaje RTS.

Podsjetimo, u blizini kuće srpskog premijera Aleksandra Vučića policija je proteklog vikenda na dojavu građana pronašla automobil u kojem su se nalazili sanduci s oružjem. Vučić je odmah s obitelji prebačen na sigurnu lokaciju. Stefanović je kazao kako je između ostalog pronađeno i oružje za uništavanje blindiranih automobila poput onih u kojima se prevoze štićene osobe.

Arsenal je, među ostalim, sadržavao ručni bacač M-80 (poznatiji kao "zolja"), četiri ručne bombe, 100 komada streljiva kalibra 7,62 milimetara i nekoliko metaka za automatsko oružje.

Jučer je pak u jednoj garaži u Novom Beogradu, u sklopu istrage o arsenalu pronađenom kod Jajinaca, otkriveno vozilo u kojem je bilo dvaput po 200 grama eksploziva TNT, detonator i mobilni telefon za daljinsko aktiviranja eksploziva te pištolj.

Ministar Stefanović kazao je jučer da je u vezi s oružjem u Jajincima saslušano 37 osoba te da je protiv nekih od njih tijekom 2012. godine vođena istraga jer su bili osumnjičeni za pokušaj ubojstva pripadnika najviših državnih institucija.

"Radi se inače o ljudima koji su poznati kao izvršitelji teških kaznenih djela ili su bili za to osumnjičeni", istaknuo je Stefanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene