455615
455615
455615
455615
455615

NAKON OTKRIĆA ARSENALA KOD NJEGOVE KUĆE Vučić se danas nije pojavio na poslu

  • , 02.11.2016., 10:49
  • Autor:
  • komentara

Srpski premijer Aleksandar Vučić navodno sumnja da je bila riječ o planu da se izvede atentat na njegova brata Andreja.

 
 
 
 
Aleksandar Vučić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL)
Aleksandar Vučić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL)

Srpski premijer Aleksandar Vučić danas se nije pojavio na poslu, što je za tamošnje medije potvrdila i Suzana Vasiljević, premijerova savjetnica za tisak. No, nije znala što je tomu razlog.

Budući da je proteklog vikenda blizu njegove obiteljske kuće u Jajincima pronađen arsenal oružja te da Vučić sumnja kako je bila riječ o planu da se izvede atentat na njegova brata Andreja, a tu je premijerovu sumnju potvrdio i srpski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović, moguće je da je nedolazak Vučića na posao povezan s time, prenosi Blic.

"Sve sigurnosne službe koje su radile psihološki profil premijera mogu potvrditi da su premijer i njegov brat Andrej jedan drugome slaba točka", kazao je Stefanović.

Nove informacije o pronađenom oružju na dvije lokacije, u blizini obiteljske kuće premijera Vučića i u garaži u Novom Beogradu, neće biti iznošene dok se istraga ne okonča, saznaje RTS.

Podsjetimo, u blizini kuće srpskog premijera Aleksandra Vučića policija je proteklog vikenda na dojavu građana pronašla automobil u kojem su se nalazili sanduci s oružjem. Vučić je odmah s obitelji prebačen na sigurnu lokaciju. Stefanović je kazao kako je između ostalog pronađeno i oružje za uništavanje blindiranih automobila poput onih u kojima se prevoze štićene osobe.

Arsenal je, među ostalim, sadržavao ručni bacač M-80 (poznatiji kao "zolja"), četiri ručne bombe, 100 komada streljiva kalibra 7,62 milimetara i nekoliko metaka za automatsko oružje.

Jučer je pak u jednoj garaži u Novom Beogradu, u sklopu istrage o arsenalu pronađenom kod Jajinaca, otkriveno vozilo u kojem je bilo dvaput po 200 grama eksploziva TNT, detonator i mobilni telefon za daljinsko aktiviranja eksploziva te pištolj.

Ministar Stefanović kazao je jučer da je u vezi s oružjem u Jajincima saslušano 37 osoba te da je protiv nekih od njih tijekom 2012. godine vođena istraga jer su bili osumnjičeni za pokušaj ubojstva pripadnika najviših državnih institucija.

"Radi se inače o ljudima koji su poznati kao izvršitelji teških kaznenih djela ili su bili za to osumnjičeni", istaknuo je Stefanović.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se