Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadnuti veleposlanik

Nakon napada nožem: 'Osjećam se dobro'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnokorejska policija istražuje slučaj i pojedinosti o napadu.

Američki veleposlanik u Južnoj Koreji Mark Lippert objavio je na Twitteru da je dobro i da se dobro osjeća nakon operativnog zahvata kojim su mu sanirane ozljede na licu i ruci zadobivene u napadu nožem rano u četvrtak na jednom skupu u Seulu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija objavila detalje Okršaj na jugu Hrvatske: Dobio šakom u glavu pa napadača ubo nožem u trbuh Ilustracija KBC Split Muškarac napadnut nožem u Splitu, policija privela dvije osobe

Lippert (42) je napadnut dok je prisustvovao radnom doručku na forumu koji se održavao u središtu glavnog grada Južne Koreje. Posjekotine na licu sašivene su mu s 80 šavova tijekom dvoipolsatne operacije.

Južnokorejska policija istražuje slučaj i pojedinosti o napadu.

Napao američkog veleposlanika i nožem mu isjekao lice

Napadač, koji je uhićen nakon incidenta, identificiran je kao 55-godišnji Kim Ki-jong, već od ranije poznat policiji jer je 2010. bacio komad betona na japanskog veleposlanika u Južnoj Koreji.

Policija navodi da je Kim napao američkog veleposlanika u znak prosvjeda protiv zajedničkih vojnih vježbi Južne Koreje i SAD-a koje, prema napadačevu mišljenju, onemogućuju pomirenje Sjeverne i Južne Koreje.

Američki State Department objavio je da oštro osuđuje napad. Američki predsjednik Barack Obama nazvao je Lipperta i zaželio mu brz oporavak, objavila je Bijela kuća. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene