Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcije bez presedana

Nakon dva dana primirja ubijena tri ukrajinska vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri vojnika ubijena su na istoku Ukrajine nakon dva dana primirja.

Primirje u Ukrajini je ozbiljno ugroženo nakon smrti ukrajinskih vojnika dva dana nakon njegove uspostave, dok zemlje koje graniče s Rusijom zabrinjavaju ruske vojne aktivnosti bez presedana na njihovim granicama.

Pročitajte i ovo Napad na Odesu Brojne štete VIDEO Raketni napad na Odesu: Četiri osobe su poginule, puno je ozlijeđenih, gori dvorac Harryja Pottera Njemačka policija Istraga je u tijeku Dvojica Ukrajinaca izbodena u trgovačkom centru u Njemačkoj: Ubio ih Rus

Premijer Arsenij Jacenjuk je pozvao na međunarodnu konferenciju donatora kako bi se izbjegla nelikvidnost zemlje, čije je gospodarstvo u velikim poteškoćama. Međunarodni monetarni fond (MMF) je u studenom naveo da je potrebno dodatnih 19 milijardi dolara u 2015. uz 27 milijardi dolara već obećane međunarodne pomoći.

Medvedev: Krim je ruska povijest, sudbina i bol 

Švedska je u četvrtak ponovo uvela mogućnost pozivanja bivših regruta na vojne vježbe, zabrinuta "ponovnim naoružavanjem Rusije", dok je Poljska upozorila na rusku aktivnost "bez presedana" na Baltiku.

Na istoku Ukrajine ubijena su tri vojnika i osam je ranjeno tijekom 24 sata. Oni su prve žrtve nakon što je u utorak počelo novo primirje koje su do sada uglavnom poštivali vojska i pobunjenici, objavio je u četvrtak ukrajinski vojni glasnogovornik Andrij Lisenko.

Kijev drži da su proruski separatisti intenzivirali napade na ukrajinske položaje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene