Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među njima i žene

Najveća združena postdejtonska akcija u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U susjednoj Bosni i Hercegovini u tijeku je jedna od većih policijskih akcija u posljednjih nekoliko godina.

Više stotina policajaca u lovu je na pripadnike automafije po cijeloj zemlji i do sada je uhićeno više od 30 osoba za koje se sumnja da su krali automobile, krivotvorili dokumentaciju, ali i da su djelovali izvan granica BIH. Duge cijevi se nalaze na ulicama više bosanskohercegovačkih gradova u lovu na pripadnike automobilske mafije

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Dijete koristi računalo (Foto: Guliver/Thinkstock) roditelji oprez Mamili djecu preko društvenih mreža: U velikoj policijskoj akciji u susjedstvu uhićenja zbog dječje pornografije

'Radi se o najvećoj združenoj akciji u postdejtonskoj Bosni i Hercegovini kada je u pitanju autokriminal i borba protiv automafije. Akcija ima međunarodni karakter jer smo tijekom istrage utvrdili da je određen dio automobila nakon krivotvorenja dokumentacije završio u Republici Srbiji', kazao je glasnogovornik Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Na području Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Mostara, Kiseljaka, Gruda i drugim mjestima uhićeno je više od 30 osoba, a među njima je bilo i žena. Sumnjiči ih se za organiziranu krađu više stotina skupocjenih automobila.

>> U BiH razbijen lanac krijumčara automobila

Repovi i u Hrvatskoj?

Tereti ih se za krivotvorenje dokumentacije, daljnju prodaju tih motornih vozila kao i rastavljanje vozila u djelove. Akcija još traje, a na terenu je više stotina pripadnika specijalnih policijskih postrojbi. Pretresaju se kuće, stanovi, garaže, otpadi automobila i ostala mjesta.

Akcija je prozvana 'Majevica', a provodi se u oba entiteta. Istragu protiv automafije započeo je MUP Republike Srpske prije više od 6 mjeseci. Osim Federalnog uključen je i MUP Srbije jer se sumnja da su kradljivci djelovali na širem području.

Ne spominje se je li uhićena grupa imala razgranatu mrežu i u Hrvatskoj, no u BIH zaključuju da će ova akcija zadati značajan udarac automobilskoj mafiji na cijelome Balkanu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene