Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbor najboljega

Moda opet okreće vrtoglave iznose: Najskuplja torbica, satovi i milijunski iznosi od kojih boli glava

Aktualno Galerija Skupocjena moda, ilustracija - 4 Skupocjena moda, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Skupocjena moda, ilustracija - 2 Skupocjena moda, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Skupocjena moda, ilustracija - 1 Skupocjena moda, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Skupocjena moda, ilustracija - 3 Galerija 1/4 >>
U New Yorku se održava aukcija torbica od kojih bi neke mogle doseći vrtoglavih 100.000 dolara. S druge srane na aukciji ručnih satova, najskuplji bi mogao biti prodan i za nekoliko milijuna dolara.

Niz dizajnerskih torbica svojeg sretnog vlasnika čeka na aukciji u New Yorku. Očekuje se da će neki od izloženih modnih dodataka postići cijenu višu od 100.000 dolara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Surprise! Zavirite među stare igračke, možda kriju malo bogatstvo: Kolekcionari ne štede na ovim Kinder figurama PR Victorinox Jaki blagdanski aduti u Swiss Army stilu

Posebno su atraktivne torbe u nizu boja francuskog proizvođača luksuzne kožnate galanterije Ermes, a vodeća u izboru ipak je metalik srebrna Birkinica.

"Metalik srebrna Birkin 30 jedna je od naših najboljih u prodaji. Jedan od razloga zašto je tako rijetka je taj što je napravljena za Olimpijske igre u Ateni 2004., vrlo malo ih je izašlo na tržište. Posljednja koju smo imali u Hong Kongu prodana je za 136.000 dolara, najskuplja kožnata Birkin torba ikad prodana", objašnjava voditeljica aukcije Cynthia Houlton.

A poznata aukcijska kuća Sotebis krajem sljedećeg tjedna organizira dražbu skupocjenih ručnih satova. Očekuje se da će najskuplji model dosegnuti cijenu između milijun i dva milijuna dolara.

A među satovima koji privlače najviše pozornosti kolekcionara je onaj napravljen za pilota neuspjele američke misije na Mjesec, Apolo 13, astronauta Jacka Swigerta.

"Zbog eksplozije, mislim da nakon dva dana, morali su odustati od misije i improvizirati povratak na Zemlju. Swigert je bio taj koji je shvatio kako presložiti stvari tako da prežive, imaju dovoljno kisika i vrate se na Zemlju", ispričao je Daryn Schnipper iz aukcijske kuće.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene