Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od ateista do agnostika

Najpoznatiji ateist priznao: 'Moguće je da Bog postoji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo dva sata duga debata, između nadbiskupa od Canterburyja dr. Rowana Williamsa i etnologa i uglednog teoretičara evolucije Richarda Dawkinsa, iznenadila je sve one koji su pratili ovu uzbudljivu raspravu.

Svih koji su u publici ili putem interneta slušali debatu iznenadio je 'crv sumnje' kod Richarda Dawkinsa i njegove tvrdnje da ne postoji vrhovni kreator, odnosno Bog. '6.9 od 7 sam siguran u svoja dugogodišnja ateistička uvjerenja', brzo je dodao Dawkins. 'Vjerujem da je mogućnost postojanja nadnaravnog stvoritelja vrlo, vrlo niska', priznao je Dawkins koji je niz eseja posvetio upravo odbacivanju Boga, odnosno kritici kreacionizma.

Pročitajte i ovo Liz Truss i Rishi Sunak, ilustracija "O, Bože" VIDEO Šok u studiju: Debata kandidata za britanskog premijera prekinuta jer se voditeljica onesvijestila Slika nije dostupna ''Prema vlastitoj savjesti'' Splitski župnik o pandemiji i teorijama zavjera: ''Ne pozivajte se na Boga i Bibliju. Vjera je vjera, a znanost je znanost''

No u ovom razgovoru s nadbiskupom od Canterburyja dr. Rowanom Williamsom je rekao da je zapravo agnostik, a ne ateist što bi značilo da ne vjeruje da Boga nema već da ga mi na ovom stupnju razvoja ne možemo spoznati. Naravno, Dawkins nije odbacio svoj stav o evoluciji. 'Ne mogu razumjeti zašto ne želite vidjeti ljepotu ideje da je svijet nastao ni iz čega i zašto je u tu mogućnost potrebno uplitati neko nadnaravno stvorenje kao što je Bog', rekao je Richard Dawkins nadbiskupu Williamsu.

Podsjetimo, osim knjige 'Sebični gen' iz 1976., Dawkins je uznemirio javnost i knjigom 'Iluzija o Bogu', iz 2007. U njoj pobija većinu glavnih religijskih argumenata te pokazuje kako vjera uzrokuje ratove i izaziva slijepo vjerovanje kod ljudi. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene