Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Romney se ogradio

Kandidat za Senat: 'Kad žena ostane trudna uslijed silovanja, Bog je tako htio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Republikanski kandidat za Senat iz Indiane, Richard Mourdock, rekao je u utorak da vjeruje kako se u slučaju trudnoće koja se dogodila uslijed silovanja, radi o božjoj volji. 'Bog je htio da se to tako dogodi', rekao je Mourdock.

Mourdock je tijekom debate koja se održava među kandidatima za američki Senat upitan treba li pobačaj biti dopušten u slučajevima silovanja ili incesta, javlja APTN. 'I ja sam se dugo sam borio s tim pitanjem, ali sam shvatio da je život dar od Boga. I mislim da čak i kada život počne u toj užasnoj situaciji silovanja, to je nešto što je Bog htio', rekao je Mourdock.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo

Njegov su komentar ubrzo kritizirali demokrati, uključujući i izazivača na izborima Joea Donnellyja.

>> 'Tijekom silovanja žene rijetko zatrudne, one to nekako blokiraju'

Odmah su se oglasili i iz izbornog stožera Mourdockovog stranačkog kolege - Mitta Romneyja priopćenjem u kojem stoji kako se kandidat za američkog predsjednika ne slaže s tim Mourdockovim stavom.

Naime, Mourdockova izjava o začeću uslijed silovanja dogodila se samo jedan dan nakon što mu je Romney dao javnu podršku u kandidaturi za Senat.

'Mislio sam da je gospodin Mourdock rekao da je silovanje nešto što je Bog namjeravao da se dogodi. Silovanje je užasan zločin, i ja ne mogu vjerovati da bi Bog u kojeg ja vjerujem ikada namjeravao da se to nekome dogodi', rekao je Mourdockov protukandidat Donnellyja.

Romney je, kako piše Buzz Feed, povukao i oglas kojim je dao podršku Mourdocku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene