Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Katastrofa u Australiji

Najmlađa žrtva: Bujica odnijela bebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj žrtava katastrofalnih poplava u Australiji i dalje raste.

Poplave koje su pogodile Australiju mogle bi biti najskuplja katastrofa koja je ikad pogodila tu zemlju. Nakon Victorie, poplava je ugrozila živote i stanovnike New South Walesa u kojem 7 tisuća ljudi ovisi o hrani koju im bacaju helikopterima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu Beba velikog bijelog morskog psa Sve dokumentirali VIDEO Vjeruju da su jedini koji su vidjeli mladunče velike bijele psine: ''Ovo bi mogao biti prvi dokaz koji imamo o njima u divljini''

Četveromjesečna djevojčica bila je razdvojena od svoje majke nekoliko dana jer je bila prekinuta cesta između gradića Yambe, gdje je bila s djedom i bakom, i Graftona, gdje joj je bila majka. Hitne službe prebacile su je danas brodom do majke gdje se obitelj ujedinila. Također, sedmogodišnji dječak je nestao plivajući u malom jezeru koje je napravila nabujala rijeka Gouborn na sjeveru Victorie. Policija je organizirala potragu, no još nema rezultata.

Najmlađa žrtva  23-mjesečna djevojčica

23-mjesečna Jessica je vjerojatno najmlađa žrva katastrofalnih poplava koje su potopile Queensland. Djevojčicu je iz majčinih ruku otrgla bujica koja je pogodila gradić Grantham.

>> Australija: Vjerski obredi za žrtve poplava, tisuće i dalje bježe

>> VIDEO: Katastrofalne poplave diljem svijeta

U vrijeme bujice djevojčica se sa svojom trudnom majkom Stacey Keep nalazila unutar kuće, u koju je probila voda te ih povukla u bujicu. Majka je s djetetom u ruci vodom odbačena na obližnju željezničku prugu.

'Noge su joj zapele u tračnicama te se počela utapati s djetetom u naručju', rekao je njezin šogor Darren Keep, a prenosi Daily Mail. Dodao je kako je tada bujica istrgla djevojčicu iz majčinih ruku.

'U trenutku kada je Stacey shvatila da više ne drži svoje dijete pustila se i potonula, međutim, za nekoliko trenutaka su je spasili spasioci s helikopterom te je prevezli u bonicu', dodao je. Za malenom Jessicom se još uvijek traga.

Broj mrtvih u Queenslandu popeo se na 20, a potraga za nestalima još uvijek traje. Voda se i dalje polako povlači, a hitne službe upozoravaju na opasnost od infekcija za desetke tisuća stradalih koji danima, čisteći ruševine i ostatke, gacaju po blatu i temperaturi od 28 stupnjeva Celzijevih.

Opasnost na jugu Australije

Stanovnici malih gradova na jugu Australije pokušali su se zaštititi od bujica vrećama s pijeskom, a na sjeveroistoku spasioci još traže tijela u mjestima koja su pogodile bujice. Pošto su izazvale najteže poplave unazad 40 godina na sjeveroistoku zemlje, obilne oborine zaprijetile su gradićima u saveznoj državi Victoriji na jugu Australije.

Horsham, smješten 300 km sjeverozapadno od glavnog grada te države Melbournea, mogao bi postati žrtvom poplava na jugu, gdje je već 40-ak sela jako stradalo pod vodom. Stanovnici Horshama pokušali su zaštititi 500 osjetljivijih kuća. Rijeka Wimmera, koja dijeli grad na dva dijela, trebala bi dosegnuti najvišu razinu s ponedjeljka na utorak.

Prošli je vikend približno 3500 stanovnika u Victoriji napustilo domove, a 1400 kuća je poplavljeno, po podatcima vlasti te države.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene