Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na Novom Zelandu

Najmlađa žrtva masakra: Trogodišnji dječak umro na rukama ocu koji se pravio mrtav i preživio

Mucad Ibrahim (Foto: AFP,Facebook)
Mucad Ibrahim (Foto: AFP,Facebook) Foto: AFP,Facebook
Trogodišnji dječak umro je na očevim rukama u terorističkom napadu na džamiju u Christchurchu.

Mucad Ibrahim je najmlađa žrtva masovnog pokolja muslimanskih vjernika koji je počinio Brenton Tarrant. Razigran dječak pun energije i s osmijehom na licu, kako ga opisuju članovi obitelji, bio je na molitvi s ocem i starijim bratom Abdiem kad je napadač s pancirkom i puškom upao u džamiju Al Noor.

Pročitajte i ovo Napad u Novom Zelandu (Foto: AFP,Facebook) Masakr na Novom Zelandu Autor pjesme koju je napadač slušao prije pokolja: "Kakve veze pjesma ima s terorističkim napadom?" Brenton Tarrant (Foto: screenshot) u maskirnoj odjeći Ovo je lice ubojice s Novog Zelanda: Prije krvavog napada u automobilu je slušao četničku pjesmu

Pretpostavljalo se da je prestrašeni dječak pokušao pobjeći od terorista dok se njegov ranjeni otac pravio da je mrtav i na taj način preživio pucnjavu, na na kraju se ispostavilo kako je maleni preminuo ocu na rukama.

"Mucaad Ibrahim preminuo je ocu na rukama. Počivaj u miru moj mali prijatelju, svima ćeš nam nedostajati", napisao je jedan od poznanika obitelji na Twitteru.

Njegov stariji brat je uspio istrčati iz džamije i spasiti se.

Članovi obitelji trogodišnjeg dječaka prijavili su da je maleni Mucad nestao nakon najsmrtonosnijeg terorističkog napada na Novom Zelandu. U njih se uvukao strah da je i on među mrtvima, piše Mirror.

Obitelj ga tražila u bolnici

Tek naknadno objavljeno je da je pronađen, no da nije preživio. Prije nego je službeno potvrđena smrt Mucada, njegova obitelj je posjetila bolnicu u Christchurchu u nadi da će ga naći među ozlijeđenima.

Stariji Mucadov brat Abdi kazao je policiji da je istrčao iz džamije što je brže mogao. Na svojem Facebooku je objavio fotografiju Mucada i napisao: "Mi pripadamo Bogu i njemu ćemo se vratiti".

Mucad je jedan od 41 žrtve koji su ubijeni u džamiji Al Noor. Osam drugih ubijeno je u džamiji Linwood tijekom ubilačkog pohoda 28-godišnjeg Brentona Tarranta.

U napadu je ozlijeđeno 50-ak ljudi, među njima je i dvogodišnji dječak. Tijekom pucnjave upotrijebljeno je pet vatrenih oružja, uključujući dva poluautomatska i dvije sačmarice, kazala je premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern.

28-godišnji Australac, Brenton Harrison Tarrant, uhićen je s optužbom za ubojstvo. Već je najavljeno proširivanje optužnice na više kaznenih djela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene