Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanredno stanje

NAJMANJE 18-ero MRTVIH Snažna oluja i tornado poharali jug SAD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oluje koje su pogodile jug Sjedinjenih Država proteklog vikenda i usmrtile najmanje 18-ero osoba, po najnovijim podacima vlasti, nastavljaju se u ponedjeljak pri čemu je najviše žrtava u saveznoj državi Georgiji.

Najmanje 14 osoba poginulo je u noći sa subote na nedjelju u Georgiji zahvaćenoj snažnom olujom, istaknula je Državna agencija za unutarnju sigurnost i hitne službe (GEMA/HS) u priopćenju.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Sloveniji - 3 Dan poslije Tornado u Sloveniji rušio sve pred sobom: Kuće izgledaju kao da su pogođene avionskim bombama Slika nije dostupna Veliko nevrijeme VIDEO Snažan tornado pogodio SAD: Sedmero poginulih, među njima dvoje djece - "Ovo je najgore što je itko vidio u dugo vremena"

Još su četiri osobe smrtno stradale, a 20 ih je ozlijeđeno u subotu ujutro u tornadu na jugu Mississippija, po Agenciji za hitne službe te države.

Izvanredno stanje

Osam poginulih osoba u Georgiji nalazilo se u okrugu Cook. Sedam ih je poginulo u naselju kamp-kućica, rekao je ranije mrtvozornik tog okruga Tim Purvis dnevniku Atlanta Journal-Constitution.

Još je šest osoba smrtno stradalo drugdje u toj državi.

Guverener Georgije Nathan Deal objavio je izvanredno stanje za sedam okruga u južnom i središnjem dijelu te savezne države i upozorio da se opasni vremenski uvjeti nastavljaju uz vjetrove i upozorenja na poplave, prenosi agencija Reuters.

Vlasti su upozorile na prolaz još jednog niza tornada, popraćena olujnim vjetrom i kišom, koji bi mogli pogoditi sjeverni i središnji dio Georgije.

Upozorenje meterorologa

Meteorolozi su izdali upozorenje na visoku opasnost od oluja i na sjeveru i središnjem dijelu Floride te u Alabami, a mogla bi biti pogođena i Južna Carolina.

Na istočnoj obali nadležne službe objavile su upozorenje stanovnicima New Yorka da mogu očekivati izuzetno snažne vjetrove.

Na zapadnoj obali obilne kiše pogodile su Južnu Kaliforniju. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene