Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najmanja beba na svijetu ide kući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sonja Taylor rodila je Amilliju nakon samo 23 tjedna trudnoće. Beba je bila dugačka 24,13 centimetra i teška 284 grama. Doktori tvrde da je riječ o prvoj bebi koja je preživjela nakon samo 23 tjedna provedena u maternici.

Sonja Taylor carskim rezom rodila je u listopadu prošle godine, a mala Amillijua danas je puštena kući. 

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Getty Images) filmski scenarij Beba rođena u vozilu hitne pomoći, sumnjalo se da majka ima koronavirus Beba u inkubatoru, ilustracija (Foto: Getty images) Nikad nije kasno U Indiji 73-godišnja žena rodila zdrave blizanke, otac (82) doživio infarkt

'Uz pomoć doktora, sestara i cijelog medicinskog osoblja koje je bilo odlično, sada napokon možemo ići kući', kaže Sonja.

Beba je rođena 24 listopada, nakon 23 tjedna trudnoće. Normalna trudnoća inače traje između 37 i 40 tjedana. Amillija je, zbog tako malo vremena provedenog u maternici, težila 2824 grama i bila dugačka samo 24,13 centimetra. 

Doktor William Smalling, koji je pratio porod, kaže da njihove prognoze nakon rođenja bebe nisu bile optimistične. 

'Amalija se rodila s respiratornim problemima,  imala je blago krvarenje u mozgu i poteškoće s probavom. No, niti jedan od tih problema neće uzrokovati stalne poteškoće, kaže dr. William.

Djevojčica je bila u inkubatoru od dana rođenja i primala je kisik. Ona je prvo dijete Sonje i Eddia Taylora, a začeta je umjetnom oplodnjom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene