Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ambiciozni planovi

Naftni div planira izgradnju najdužeg broda na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naftna kompanija planira sagraditi najduži brod na svijetu,dužine čak 468 metara

Naftni div Shell želi eksploatirati plinsko nalazište 475 kilometara od grada Broome, u Zapadnoj Australiji u čemu bi im od velike pomoći bio brod ogromnih dimenzija. Naime, nalazište je predaleko da bi se spojilo s kopnom preko plinovoda.

Pročitajte i ovo PR TotalEnergies donosi TotalEnergies i Inter Cars svečano otvorili prvi kobrendirani servis u Hrvatskoj Ivica Mandić - 8 Gotovo sto dana rata Vojni analitičar o naftnom embargu i hoće li to dotući Ruse? "S druge strane imamo iracionalnu osobu"

>> Zadnju kap nafte potrošit ćemo 22.6.2047. godine, u 20.58 sati

'U pojednostavljenoj verziji ovaj brod bi se mogao usporediti s otokom koji u sebi ima spremište plina', pojašnjava inženjer Neil Gilmour.

Ukoliko se brod i sagradi bit će 10 metara duži od supertankera Knock Nevis koji je napravljen krajem 2009. godine. 'Gradnja ovakvog plovila će biti veliki izazov za svakog inženjera, projekt je izvediv, no morat će se paziti na pojavljivanje pukotina zbog nagiba', izjavio je Mark Lambert iz Kraljevskog pomorskog instituta za arhitekturu u Londonu.

Ukoliko australska vlada da zeleno svjetlo plovilo će se raditi u korejskom brodogradilištu. U Shellu planiraju završetak projekta do 2015. godine.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene