457911
457911
457911
457911
457911

Turski diplomat nestao iz Zagreba? Oglasilo se Ministarstvo vanjskih poslova

  • , 22.11.2016., 09:58
  • Autor:
  • komentara

Tjednik Nacional piše kako je u Zagrebu nestao turski diplomat nakon neuspješnog puča u srpnju.

 
 
 
 
Nestao turski diplomat (Video: Vijesti Nove TV u 14)
Nestao turski diplomat (Video: Vijesti Nove TV u 14)

Današnji Nacional piše kako je odmazda turskog predsjednika Erdogana nakon propasti srpanjskog puča imala posljedice i među turskim diplomatima u Hrvatskoj.

"Najmanje jedan turski diplomat koji je do ljeta bio na dužnosti u Zagrebu, smatra se nestalim, a nepoznato je i što se doista dogodilo s donedavnim turskim ambasadorom Ahmetom Tutom i njegovom suprugom Mine Tutom", piše Nacional pozivajući se na dva neovisna diplomatska izvora.

Nacional javlja kako se nestalim smatra Bekir Alpula koji je u turskoj ambasadi u Zagrebu donedavno obnašao funkciju atašea za kulturu. Prema pisanju tjednika, nestalim se smatra i Aytug Seker, donedavni turski vojni izaslanik u BiH.

"Od hrvatskih vlasti tražilo se da se Alpuli oduzmu diplomatske isprave i deportira ga se u Tursku", javlja Nacional.

U policijskoj upravi Zagrebačkoj tvrde kako nisu zaprimili informaciju o nestanku turskih državljanina.

Komentar smo zatražili od Ministarstva vanjskih poslova iz kojeg poručuju kako su "u slučaju Veleposlanstva Republike Turske u Republici Hrvatskoj, Diplomatskom protokolu uredno notificirani dolasci i odlasci s dužnosti pojedinih članova Misije".

"Sukladno odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima i Bečke konvencije o konzularnim odnosima, diplomatske misije i međunarodne organizacije akreditirane u Republici Hrvatskoj notificiraju Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, Diplomatskom protokolu, dolazak i odlazak svojih članova ili prestanak obnašanja njihovih funkcija u Misiji", poručuju iz Ministarstva.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić kazao je kako je čuo za slučaj, ali se mora upoznati s detaljima.


 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se