Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Palestinci pozivani na ulice

Na zahtjev ministra Facebook zabranio stranicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook je danas uklonio stranicu na kojoj se Palestince poziva na prosvjed protiv Izraela.

Stranica 'Treća palestinska intifada' imala je više od 350.000 obožavatelja, a pozivala je Palestince na prosvjed protiv Izraela. 'Sudnji Dan će doći nakon što muslimani poubijaju sve Židove', pisalo je na stranici, a prenosi msnbc.

Pročitajte i ovo Izraelski ministar ozlijeđen u prometnoj nesreći Nije prva nesreća Prevrnuo se automobil u kojem je bio kontroverzni izraelski ministar: Nije bio sam Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu"

Iz Facebooka su rekli da je stranica prvo pozivala na miran prosvjed, iako se koristila riječ 'intifada' koju se povezuje s nasiljem u prošlosti. 'Međutim, s vremenom je sve više komentara pozivalo na nasilje', rekao je Andrew Noyes iz Facebooka. Noyes je rekao da su i osnivači te stranice također pozivali na nasilje.

Izraelski ministar od Zuckerberga tražio da ukine stranicu

'Mi pratimo stranice koje su nam prijavljene i kada se pojave direktni pozivi na nasilje ili govori mržnje, kao u ovom slučaju, ukidamo ih', dodao je. Izraelski ministar Yuli Edelstein prošlog je tjedna poslao pismo Marku Zuckerbergu u kojem ga je tražio da se stranica ukine te je izrazio nadu da će taj potez biti primjer drugima u budućnosti.

Nakon ukidanja te stranice, na kojoj je bila slika šake u boji palestinske zastave, pojavilo se nekoliko drugih stranica istog naziva, ali nijedna nije privukla toliko 'lajkova' koliko originalna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene