Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ahmadinedžad predložio Obami

'Na televizijskom dvoboju ćemo pokazati tko ima bolja rješenja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad pozvao je američkog predsjednika Baracka Obamu na televizijski dvoboj koji bi pokazalo tko od njih dvojice ima bolja rješenja za svjetske probleme.

Taj provokativni poziv stiže u vrijeme kada se Iran suočava s novim krugom međunarodnih sankcija koje je potaknuo Washington kako bi dodatnuo pritisnuo Teheran zbog spornog iranskog nuklearnog programa.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

'Nadam se da ćemo krajem ljeta biti na Općoj skupštini UN-a i razgovarati s Obamom 'jedan na jedan', uz prisutnost medija, naravno', rekao je Ahmadinedžad na konferenciji u Teheranu. 'Ponudit ćemo rješenja za svjetske probleme i vidjeti čija su bolja', dodao je.

>> Ahmadinedžad: UN-ove sankcije treba baciti u smeće

Ahmadinedžad je nešto slično ponudio i u rujnu prošle godine, ali je Washington to odbio. Iranski predsjednik je objasnio da je i Obamin prethodnik, bivši predsjednik George Bush odbijao slične prijedloge, jer se 'bojao'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene