Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na Šri Lanci više od 50 poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 50 osoba je poginulo, najvećim dijelom pripadnika Tamilskih tigrova, rano jutros u sukobu s vojskom Šri Lanke, objavilo je tamošnje ministarstvo obrane.

"Uspjeli smo odbiti napad pobunjenika na linije obrane vojske na poluotoku Jaffna", izjavio je glasnogovornik ministarstva Upali Rajapakse dodavši kako su Tamilski tigrovi izveli napad na jugozapadni dio poluotoka Jaffna uz potporu s mora brodova. Tu zonu kontroliraju vladine snage, ali je opkoljena područjima koje drže pobunjenici. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlada ponudila dokaz Televizija pokazala tijelo vođe Tamilskih tigrova Slika nije dostupna Humanitarna kriza se širi Tamili traže prekid vatre, vlada odbija

"Brodovi Tamilskih tigrova otvarali su vatru na snage sigurnosti. Snage sigurnosti su im odgovorile iz zraka. Na kopnu se borba još uvijek vodi", objavio je glasnogovornik.

"Vidjeli smo najmanje pedesetak tijela pred našim linijama obrane nakon borbi koje su trajale više sati u četvrtak u zoru", dodao je Rajapakse.

Glasnogovornik nije htio govoriti o gubicima u redovima vojske, ali se od neimenovanih izvora u okviru vojske saznaje kako je poginulo najmanje šest vojnika, a šezdesetak ih je ranjeno.

Pobunjeničke web stranice Tamilnet, za koje diplomati tvrde da pretjeruju s uspjesima Tamilskih tigrova, dok ih vojska umanjuje, objavile su da je zračna luka Palali na Jaffni napadnuta tamilskim topništvom.

U rastućem nasilju na Šri Lanci s današnjim žrtvama u proteklom tjednu poginulo je, prema navodima vojske, i 106 vojnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene