Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na Kubi uhićeno sedam predstavnika oporbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedmero predstavnika oporbe koji zahtijevaju 'bezuvjetno' oslobađanje svih političkih zatočenika na Kubi uhićeni su u Santa Clari, u središtu otoka.

U utorak je osamnaestero predstavnika oporbe prosvjedovalo prošetavši u povorci ulicama Santa Clare, grada 270 km istočno od Havane, tražeći 'bezuvjetnu slobodu za političke zatočenike'. 

Pročitajte i ovo Davor Trupković, bivši pomoćnik ministrice u Ministarstvu kulture i medija - 2 Posljednja velika afera Bivši pomoćnik ministrice ostaje u istražnom zatvoru, Đapo i Pribičević pušteni da se brane sa slobode Slika nije dostupna Vlast demantira pisanje medija Kuba uhitila desetke disidenata nakon smrti štrajkaša glađu

Policija je uhitila sedmero prosvjednika, kako navodi oporbenjakinja Marta Beatriz Roque.

Roque je jedina žena među 75 disidenata koji su 2003. bili osuđeni na zatvorske kazne od 6 do 28 godina. Oslobođena je godinu dana kasnije, zbog zdravstvenih tegoba. Dodaje da je među sedmero uhićenih u Santa Clari i Jorge Luis Garcia Antunez koji je u travnju pušten na slobodu nakon 17 godina provedenih u zatvoru.

Kubansko povjerenstvo za ljudska prava i za nacionalnu pomirbu kojim predsjeda oporbenjak Elizardo Sanchez, procjenjuje da na Kubi ima 250 političkih zatvorenika.

Vlada tvrdi da na Kubi nema političkih zatvorenika, već da su to američki 'plaćenici' i osobe koje su htjele 'remetiti javni red' ili
su 'izvršile teroristički čin'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene