Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju

Na izborima u Mongoliji vodi vladajuća stranka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na parlamentarnim izborima održanim u Mongoliji, prema prvim procjenama objavljenim u ponedjeljak, vodi vladajuća Mongolska revolucionarna narodna stranka (MRVP).

Prema izlaznim anketama i prvim nepotpunim rezultatima, stranka reformiranih komunista MRVP dobiva između 40 i 50 mandata od ukupno 76 zastupničkih mjesta u mongolskom parlamentu. Prema zadnjim anketama prije izbora, MRVP bio je izjednačen s Demokratskom strankom (DP).

Pročitajte i ovo Ivica Todorić ZAJEDNO HRVATSKA Todorić osnovao stranku i obećao borbu protiv korupcije Branimir Nestorović Dr. Nestorović prelomio Potres u pokretu koji je bio iznenađenje izbora u Srbiji: Kontroverzni doktor postavio ultimatum, uslijedila je drama

Tijekom izbora u nedjelju nije bilo ozbiljnijih incidenata, objavila je Središnja izborna komisija u ponedjeljak. Međutim, građani su prijavili nekoliko manjih nepravilnosti koje se još istražuju. Bilo je nekoliko prijava zbog krivih imena ili adresa birača kao i jedan pokušaj utjecanja na birače. Jedna skupina glasača bijesno je prosvjedovala jer nakon zatvaranja glasačkih mjesta više nisu mogli dati svoj glas.

Izlaz na izbore je, prema privremenim podacima, bio nešto niži od 75 posto i time bitno manji no na izborima prije četiri godine, kad je iznosio 82 posto. U dijelovima Mongolije u nedjelju je haralo olujno nevrijeme zbog čega je glasačima u nekim regijama bilo vrlo teško doći do birališta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene