Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U punom sastavu

Na ISS stigla tri nova člana posade i ribe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki astronaut veteran i dvojica ruskih kozmonauta u četvrtak su stigli na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) na koju su donijeli i 32 ribe, te posada postaje ponovno u punom šesteročlanom sastavu.

Zapovjednik svemirske letjelice Soyuz Oleg Novitski, inženjer Jevgenij Tarlekin, koji su prvi puta na ISS-u, te američki astronaut veteran Kevin Ford dvodnevno putovanje na ISS, udaljen 409 kilometra od Zemlje, završili su u četvrtak popodne. Posada Sojuza pridružila se zapovjednici postaje Suniti Williams, japanskom astronautu Akihiku Hoshideu i kozmonautu Juriju Malenčenku te je posada ISS-a ponovno u punom sastavu.

Na postaji, projektu 15 država vrijednom 100 milijardi dolara, bila su tri člana posade od 16. rujna zbog redovnog plana smjena. 33. posada postaje uzletjela je u utorak na ruskoj letjelici Sojuz s kozmodroma Bajkonur u Kazahstanu.

Pročitajte i ovo Zmija IZGUBILI SU APETIT VIDEO Šokirana posada aviona između raviola i povrća pronašla - zmijsku glavu Slika nije dostupna Pomorska nesreća Tragedija u japanskim vodama: Nakon dva dana potrage nađeno tijelo jednog od trojice nestalih mornara

>> Prvi komercijalni let u svemir: Uspješno lansirana raketa Falcon 9

Jedna od prvih zadaća posade bila je prebaciti 32 japanske medaka ribe iz posebnih kontejnera u japanski Kibo laboratorij, gdje su postavljeni akvariji kako bi se proveli razni eksperimenti.

"Ribe su još uvijek žive. Aki ih je već pregledao. Bio je vrlo zabrinut hoće li uspjeti doći ovdje", rekao je jedan od kozmonauta govoreći o japanskom astronautu Hošideu. Williams, Hošide i Malenčenko trebaju se na Zemlju vratiti 12. studnoga, a tri novopridošla člana ISS-a ostaju sami do smjene 21. prosinca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene