Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Filip Korać

Pao jedan od vođa balkanskog podzemlja: Prošle godine ušetao je u Remetinec, slali su mu poruke na leševima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na granici s Mađarskom uhićen je Filip Korać, jedan od vođa Zemunskog klana, koji je tražen u nekoliko zemalja. Između ostalog osuđen je i u Hrvatskoj.

Jedan od čelnih ljudi Zemunskog klana povezan navodno i sa Škaljarskim klanom, Filip Korać, uhićen je u petak na mađarskoj granici po nalogu Francuske, koja ga traži zbog trgovine drogom.

Pročitajte i ovo rat na Bliskom istoku RATNO LUDILO VELIKA FOTOGALERIJA Ovako danas izgleda sumanutost rata na Bliskom istoku: Posvuda su tijela u vrećama, Gaza je sravnjena sa zemljom

Dokazi protiv njega su poruke koje je razmjenjivao preko jedne aplikacije, piše portal KRIK.

Za Koraćem traga i Bosna i Hercegovina, koja je također raspisala međunarodnu tjeralicu za njim zbog trgovine drogom.

U Hrvatskoj je Korać prošle godine osuđen uvjetno zbog krivotvorene putovnice, a tada je u pratnji odvjetnika došetao do zatvora Remetinec.

Zanimljivo je da Srbija protiv njega ne vodi niti jedan pravosudni postupak.
Korać je inače osoba koja je punila stupce medija u susjednim zemljama u kontekstu obračuna dvaju crnogorskih klanova - Škaljara i Kavčana, u kojima je dosad širom svijeta likvidirano više desetaka osoba.

Pročitajte i ovo Križanje Savske ceste i Vodnikove ulice - 1 Incident na ulici VIDEO Pokušao ubiti mladića pa umro nakon dolaska policije: Objavljeni detalji napada u Zagrebu

Korać je upravljanje nad kriminalnom grupom preuzeo nakon što je Luka Bojović završio u zatvoru u Španjolskoj 2012. godine.

Koraćeva grupa sudjelovala je u višegodišnjem kriminalnom ratu u balkanskom podzemlju. Njegov najveći neprijatelj u Srbiji bila je grupa koju je vodio Veljko Belivuk, poznat kao Velja Nevolja. Belivuk i suradnici planirali su i Koraćevo ubojstvo, utvrdila je istraga. Ubili su jednog od njegovih najbližih suradnika te su mu slali fotografije unakaženog tijela s porukama i pokušavali ga namamiti kako bi ga likvidirali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene