Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbacili ga iz kuće

Na -15 živi u pećini...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su Zlatka Hrgića izbacili iz njegove kuće, on je novi dom potražio u pećini. Iako je bila puna pasa lutalica, on ih je otjerao i u pećinu si donio krevet i stolac.

Njegova dnevna rutina sastoji se u tome da sjedi ispod obližnjeg mosta u nadi da će ljudi koji onuda prolaze, baciti nešto hrane, piše AP.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Prolaznici obično, kaže, bacaju kruh i općenito namirnice kojima je istekao rok trajanja. Njemu je i ta hrana, objašnjava, dobra da preživi dan. Tijekom dana u ovoj iznimno hladnoj zimi ovaj se beskućnik grije pomoću drveta koje prikupi u šumi.

>> Još jedna žrtva zime u BiH: Starica pronađena u snijegu

On kaže kako su najhladnija jutra, oko pet sati. 'Ponekad me hladnoća probudi, ali što da radim? Ustanem i napravim kavu', ispričao je. Kada prikupi nešto hrane, ispod mosta zapali vatru te ondje ispeče ono što je pronašao.

Bosanske su mu vlasti ponudile smještaj u skloništu, međutim on ih je odbio. Kaže kako mu je draže boraviti u pećini gdje je okružen životinjama, unatoč veoma niskim temperaturama koje se spuštaju i do minus 15 stupnjeva

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene