Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Val hladnoće

Još jedna žrtva zime u BiH: Starica pronađena u snijegu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još je jedna starija žena pronađena mrtva, najvjerojatnije od posljedica smrzavanja, nedaleko od Mostara u mjestu Goranci koje je kao i stotine drugih naselja u Hercegovini već peti dan posve prometno odsječeno od ostatka svijeta.

Pripadnici Hercegovačke službe spašavanja (HGSS) pronašli su  staricu u snijegu ispred njezine obiteljske kuće. Dan ranije u istome mjestu pronađena je mrtva još jedna starica. Stotine drugih naselja u Hercegovini i dalje su potpuno prometno odsječene. Brojni upućuju apel za pomoći jer nestaje hrane i lijekova.

Mediji izvješćuju kako su i pokopi preminulih obavljeni u snijegu i na privremenim lokacijama, budući pristup grobljima također nije moguć. Nastavak u osnovnim i srednjim školama te na sveučilištu u Mostaru odgođena je do daljnjega.

Pročitajte i ovo Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila Odron kod Mostara nema struje VIDEO Užas kod Mostara: Tri automobila propala u jezero nakon odrona

>> Val hladnoće u Europi odnio više od 450 života

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) je u utorak uvela radnu obvezu svim muškarcima koji su uposleni u javnim institucijama kako bi se uključili u čišćenje snijega i leda. Također je naloženo da se u kontaktu s općinskim stožerima civilne zaštite premjeste strojevi za čišćenje, ralice i rovokopači iz općina koje su uspjele dijelom normalizirati stanje u druge sredine koje imaju veći broj blokiranih naselja i prometnica kako bi na i na taj način pripomogli normaliziranju života.

Veliki dio naselja u cijeloj Hercegovini peti je dan bez struje. Najteže je u Neumu, kojega su počeli napuštati stanovnici. U pomoć su im pristupili iz susjednih gradova Metkovića i Dubrovnika, navode mediji u Mostaru.

Jedina prometna veza Mostara prema ostatku svijeta je i dalje preko Čapljine i Metkovića, dok su zbog visokih nanosa koji se ponovno stvaraju zbog snažne bure koja nosi snijeg zatvorene prometnice prema Sarajevu, Širokom Brijegu, Čitluku i Nevesinju.

Središta gradova u Hercegovini su zatrpana snijegom koji se danima ne odvozi što stvara dodatne probleme, a potpuno su zakazale službe za održavanje cesta budući gotovo da ne postoje zalihe soli i pijeska za posipanje. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene