Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u SAD-u

Stravičan zločin: Nožem napao podstanare Palestince, dječaka (6) ubio s 26 uboda

Joseph Czuba
Joseph Czuba Foto: Will County Sheriff's Office/Facebook
Muškarac (71) nožem je izbo i ubio šestogodišnjaka i ranio njegovu majku jer su porijeklom iz Palestine.

Joseph Czuba (71) nožem je ubio šestogodišnjeg dječaka i ranio njegovu 32-godišnju majku u Plainfieldu u SAD-u.

Policija je otkrila da je Czuba bio potaknut sukobom Izraela i Hamasa te je zato napao dječaka i njegovu majku koji su palestinskog porijekla.

O cijelom događaju oglasio se i američki predsjednik Joe Biden, koji je poručio da mu je muka od tog zločina. 

"Ovom užasnom činu mržnje nema mjesta u Americi i protivi se našim temeljnim vrijednostima: slobodi od straha za to tko smo, u što vjerujemo i kako se molimo. Kao Amerikanci, moramo se okupiti i odbaciti islamofobiju i sve oblike netrpeljivosti i mržnje", poručio je Biden.

Pročitajte i ovo Ruševine zgrada uništenih tijekom izraelskih zračnih napada u izbjegličkom kampu Rafah na jugu pojasa Gaze - 4 Rat na Bliskom istoku VIDEO/FOTO U tijeku najžešće bombardiranje Gaze dosad, situacija sve kompliciranija: Izrael teško optužio Iran, Iran prozvao SAD, javio se Egipat...

Kako navodi policija, u subotu ujutro dobili su hitan poziv majke koja je rekla da je nju i njezina sina napao stanodavac. Kad je policija stigla na mjesto događaja, pronašli su ranjenu majku i dječaka s "višestrukim ubodima nožem na torzu, prsima i gornjim ekstremitetima".

Obje žrtve hitno su prevezene u bolnicu, no dječak je kasnije podlegao ozljedama, a utvrđeno je da je uboden čak 26 puta.

"Nož korišten u tom napadu je vojnički nazubljeni nož dug 31 centimetar s oštricom od gotovo 18 centimetara", rekli su iz policije i dodali da vjeruju da će se žena oporaviti od ozljeda.

Czuba je pronađen kako uspravno sjedi na zemlji kod prilaza kuće u kojoj je počinio zločin te je prije ispitivanja odveden u bolnicu, stoji u priopćenju policije.

"Detektivi su uspjeli utvrditi da su obje žrtve u ovom brutalnom napadu bile na meti osumnjičenika jer su bile muslimani i zbog trenutnog bliskoistočnog sukoba u koji su uključeni Hamas i Izraelci", istaknuli su iz policije.

Pročitajte i ovo Donald Tusk Bruxelles otvara šampanjac? Izbori na kojima se odlučivala budućnost države: Proeuropski oporbeni blok u Poljskoj osvojio većinu u parlamentu, oglasio se Tusk

Kako piše BBC, dječak je rođen u SAD-u, dok je njegova majka u zemlju došla prije 12 godina.

Izvršni direktor Vijeća za američko-islamske odnose Ahmed Rehab kazao je da je dječak tek prije nekoliko tjedana proslavio rođendan.

"Volio je svoju obitelj, svoje prijatelje. Volio je nogomet, volio je košarku. Platio je cijenu za atmosferu mržnje i dehumanizacije koju iskreno mislim da vidimo ovdje u SAD-u kao rezultat neodgovornog vodstva, jednostranih izjava i izvještavanja koje vidimo u medijima i izabranih dužnosnika", izjavio je Rehab.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene