Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nisu kadri donijeti pravednu presudu'

Musavi odbacio specijalno povjerenstvo za rezultate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poraženi kandidat iranskih predsjedničkih izbora Mir Husein Musavi odbacio je u subotu povjerenstvo koje je trebalo pripremiti izvješće o izborima 12. lipnja, ocjenivši da ono nije kadro donijeti pravednu presudu, prenosi njegova internet stranica.

'Vijeće čuvara i posebice povjerenstvo koje je imenovalo Vijeće čuvara ne mogu donijeti pravednu presudu', rekao je Musavi, šef pokreta osporavanja ponovnog izbora predsjednika Mahmuda Ahmadinedažada. 'Ponovo inzistiram na poništenju rezultata izbora, što držim najprikladnijim načinom pronalaženja rješenja problema', dodao je na internet stranici svog lista Kalemeh.

Pročitajte i ovo Iranski dronovi Ususret novim sankcijama Iran predstavio nove dronove-kamikaze: Slične onima koje Rusi koriste u Ukrajini Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji

Vijeće čuvara Ustava, organ zadužen za nadzor izbora i potvrđivanje izbornih rezultata, objavilo je u petak osnivanje specijalnog povjerenstva sastavljenog od predstavnika kandidata. Vijeće čuvara je dodalo da nije bilo prekršaja prilikom reizbora predsjednika Ahmadinedžada. Vijeće je pozvalo kandidate Mira Husiena Musavija i Mehdija Karubija da predstave svoje kandidate koji bi sudjelovali u tom povjerenstvu. Oba kandidata traže poništenje izbora zbog nepravilnosti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene