Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog drugih optužbi

Mubarak ostaje u pritvoru unatoč naredbi o oslobađanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svrgnuti egipatski predsjednik Hosni Mubarak će ostati u pritvoru unatoč naredbi suca da se pusti na slobodu uz jamčevinu u očekivanju ponovnog suđenja pod optužbom za suučesništvo u ubojstva prosvjednika zato što se mora suočiti s drugim optužbama, rekli su u ponedjeljak sudski dužnosnici.

Mubarak (84) je proveo zakonski maksimalne dvije godine u pritvoru otkako je optužen s bivšim minitrom unutarnjih poslova Habibom al-Adlijem za umiješanost u ubojstvo stotina prosvjednika u ustanku 2011. u kojem je zbačen s vlasti.

Mubarakov slučaj suočava se s odgodom na neodređeno vrijeme nakon što je ponovno suđenje prekinuto u subotu kada se predsjedavajući povukao iz slučaja.

Mubarak i Adli su osuđeni na doživotni zatvor na njihovu prvom suđenju u lipnju, ali je najviši prizivni sud naredio ponovno suđenje pošto je dobio žalbe i obrane i tužiteljstva.

>> Mubarak će biti prebačen u zatvorsku bolnicu

U ponedjeljak je sudac naredio Mubarakovo puštanje na slobodu uz jamčevinu za optužbe za umiješanost u ubojstva prosvjednika ali ta odluka nije poništila njegov pritvor u kojemu je zbog drugih optužbi, rekli su dužnosnici.

Mubarak, koji je vladao Egiptom skoro 30 godina prije nego što je srušen nakon 18 dana nemira, također je suočen s istragom zbog financijske korupcije, izvijestili su egipatski mediji.

Bivši egipatski predsjednik zbog zdravstvenog stanja boravi u vojnoj bolnici odakle ga na sudska ročišta prebacuju helikopterom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječnici u šoku Cure stravični detalji: Majka monstrum kćeri (4) u sok stavljala lijekove, doza pogubna i za odraslu osobu Jezero u Svetoj Nedjelji - 1 pronađeni dijelovi tijela Proračunato ubojstvo imućnog Dubrovčanina zbog 400.000 eura: "Izgleda mi da je ipak punomoć falsificirana"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene