Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gladni struje

Motaki: Iranu treba još 15 nuklearki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski ministar vanjskih poslova Manušer Motaki rekao je u subotu da je Iranu potrebno 10 do 15 nuklearnih elektrana za proizvodnju struje, sugerirajući time da će službeni Teheran nastaviti s razvojem nuklearne tehnologije unatoč prijetnjama Zapada koji sumnja da Iranci žele razviti nuklearno oružje.

'Potrebno nam je 10 do 15 nuklearnih elektrana kako bismo proizvodili struju u našoj zemlji', rekao je Motaki. Motaki je na sigurnosnoj konferenciji u Bahreinu ponovio svoje protivljenje UN-ovu prijedlogu sporazuma o isporuci nuklearnog goriva Iranu u zamjenu za odustajanje od nuklearnih ambicija. 'Mislim da bismo jednostavno mogli odustati (od tog sporazuma) i predložiti nešto umjerenije, neki srednji put ... Iran je to napravio', rekao je Motaki.

Pročitajte i ovo Iranski predsjednik Hasan Rohani i francuski predsjednik Emmanuel Macron (Foto: AFP) "Okrenuli leđa savezniku SAD-u" Francuska, Njemačka i Velika Britanija odbacili zahtjev SAD-a za ponovnim uvođenjem sankcija Iranu Slika nije dostupna poziva na maksimalnu suzdržanost Kineski veleposlanik u UN-u: "SAD je prekršio temeljne norme ubojstvom Sulejmanija"

>> 'IAEA je donijela nezakonitu deklaraciju protiv Iranaca'

Iran je predložio promjene u tom sporazumu prema kojemu bi slao u inozemstvo na daljnju preradu većinu svog nisko obogaćena urana, a u zamjenu bi dobio gorivo za svoj medicinski istraživački reaktor. Iran je peti po veličini izvoznik nafte u svijetu, a tvrdi da je njegov nuklearni program namijenjen proizvodnji struje kako bi mogao izvoziti više nafte i plina. Zapad vjeruje da Teheran želi razviti nuklearno oružje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene