Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Borba protiv neonacizma"

Ruski ministar obrane progovorio o ukrajinskim resursima: "Gotovo su iscrpljeni, Kijev ne postiže nikakve rezultate"

Sergej Šojgu
Sergej Šojgu Foto: Afp
Ruski ministar obrane rekao je u utorak da su resursi ukrajinske vojske "gotovo iscrpljeni", u vrijeme kada Kijev od lipnja vodi iscrpljujuću protuofenzivu kako bi ponovno preuzeo teritorije koje je okupirala Moskva. Uz to, Rusi tvrde da su na granici zaustavili ukrajinske diverzante.

Rusija tvrdi da je zaustavila ukrajinske diverzante u pokušaju prelaska granice na njezin teritorij.

Ruske oružane snage spriječile su u utorak pokušaj grupe ukrajinskih diverzanata da pređu granicu s ruskom regijom Brjansk, objavio je guverner regije Alexander Bogomaz na Telegramu.

Ukrajina uskoro bez resursa?

Sergej Šojgu, ruski ministar obrane rekao je u utorak da su resursi ukrajinske vojske pri kraju. 

"Vojni resursi Ukrajine gotovo su iscrpljeni", rekao je Šojgu na konferenciji o sigurnosti u Moskvi, uvjeravajući da Kijev ne postiže "nikakve rezultate" unatoč "punoj potpori" zapada.

Pročitajte i ovo Ilustracija kao u bajci Traži se Pepeljuga! Postolar ispred radionice našao cipele, popravio ih i objavio na Facebooku, a onda je krenula lavina

Ustvrdio je da se vojna kampanja u Ukrajini, kako naziva rat koji je pokrenula Moskva, pokrenuta prije gotovo godinu i pol dana pokazala kao "ozbiljan test" za rusku vojsku, ali da je Rusija uspjela "značajno" povećati svoju proizvodnju oklopnih vozila.

Što se tiče zapadnog oružja isporučenog u Kijev, Šojgu je rekao da ono nije "ništa posebno" za ruske trupe.

"Spremni smo podijeliti naše procjene slabih točaka zapadne opreme", izjavio je ruski ministar, pred skupštinom međunarodnih vojnih dužnosnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Intervenirala policija Pijani turist stvarao nered pa napao 23-godišnjaka: Završio "u suzama"

Također je zahvalio ruskim vojnicima za koje je rekao da se bore na bojnom polju protiv "neonacizma", ponavljajući retoriku Kremlja koji tvrdi da je ofenziva u Ukrajini usmjerena na svrgavanje neonacističkog režima.

Moskovska međunarodna sigurnosna konferencija, koju je organizirala ruska vojska i održava se u utorak u blizini glavnog grada, službeno ima više od 800 gostiju iz 76 zemalja, ali ne i onih zapadnih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene