Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovori se nastavljaju

Moskva se nada brzom početku pregovora i 'priznavanje nezavisnosti' istoku Ukrajine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protokol o prekidu vatre, potpisan u petak u Minsku, 'predviđa poduzimanje mjera oko definiranja statusa jugoistoka Ukrajine', kazao je Lavrov na konferenciji za tisak u Moskvi.

Rusija se nada da će pregovori o posebnom statusu separatističkih područja na istoku Ukrajine, predviđenom sporazumom o prekidu vatre potpisanom u Minsku, brzo početi, izjavio je u utorak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Pročitajte i ovo Sergej Lavrov Komentirao ukrajinski plan Putinov ministar o pregovorima s Ukrajinom: "Ovo je neprihvatljivo" Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba

Prekid vatre u Ukrajini: 'Putinova pobjeda i najmanje zlo'

Protokol o prekidu vatre, potpisan u petak u Minsku, 'predviđa poduzimanje mjera oko definiranja statusa jugoistoka Ukrajine', kazao je Lavrov na konferenciji za tisak u Moskvi. "Nadamo se da će takvi pregovori ubrzo početi".

O statusu bi se trebalo raspravljati u Minsku za tjedan dana, kazao je u nedjelju "premijer" samoproglašene separatističke republike Doneck Aleksandar Zaharčenko, koji bi već zaključenom sporazumu želio dodati 'priznavanje nezavisnosti', čemu se Kijev protivi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene