Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Moskva neće izrućiti Lugovoja u zamjenu za Berezovskog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moskva je izjavila da nije u mogućnosti izručiti Londonu Andreja Lugovoja koji je optužen za ubojstvo Aleksandra Litvinenka, u zamjenu za izručenje Borisa Berezovskog, ruskog disidenta koji živi u egzilu u Velikoj Britaniji, priopćilo je u srijedu državno odvjetništvo.

"Pitanje službeno nije ni postavljeno. Takva je razmjena nemoguća prema međunarodnom zakonu", rekao je glasnogovornik državnog odvjetništva, a prenose agencije Interfaks i Ria Novosti.

Pročitajte i ovo Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!" Ilustracija zatvorena nakon tragedije Muškarac pao s jedne od najvećih turističkih atrakcija u Londonu: Preminuo na mjestu

Rusija već niz godina traži od Londona da izruči Berezovskog koji je 2003. dobio politički azil u Velikoj Britaniji, a u siječnju 2006. je izjavio da priprema državni udar na predsjednika Vladimira Putina.

Britansko državno odvjetništvo počelo je prošlog tjedna sudbeni progon bivšeg agenta KGB-a Andreja Lugovoja i zatražilo je njegovo izručenje u Veliku Britaniju zbog ubojstva Litvinenka. Moskva ga ne želi izručiti.

Bivši agent i ruski disident Aleksandar Litvinenko umro je u
studenome od posljedica otrovanja radioaktivnim polonijem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene