Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada nastavlja s reformama

Monti: Za Italiju još vrijedi izvanredno stanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se da je Europa prevladala najkritičniju točku dužničke krize u eurozoni no za Italiju još vrijedi izvanredno stanje te vlada nastavlja raditi na osiguravanju talijanskog gospodarstva, ocijenio je talijanski premijer Mario Monti.

'Ne možemo se opustiti ni s gledišta nacionalne politike ni europskih politika', rekao je Monti na konferenciji za tisak po završetku sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Rimu. 'Nakon potpisivanja fiskalnog sporazuma Europska unije ulazi u fazu u kojoj treba istu pozornost posvetiti politikama rasta'.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Slika nije dostupna Crna predviđanja Monti: 'Nalazimo se na kraju tunela'

>> Nova recesija u Italiji, može li im pomoći Angela Merkel?

'S kancelarkom Merkel osvrnuli smo se na činjenicu da se u ovoj fazi europskog života, u kojoj se čini da je najakutnija financijska kriza prevladana, ne možemo opustiti', rekao je Monti i istaknuo da Italija ipak još nije 'prevladala izvanredno stanje' te se 'izazov nastavlja'.

Njemačka kancelarka je izjavila da su iz Njemačke 'velikom pozornošću praćene hrabre reforme koje je Italija pokrenula s Montijevom vladom' te da se pozorno prate i 'rasprave koje se vode o daljnjim reformama'.

Angela Merkel je najavila da će se ovoga ljeta održati bilateralni sastanak Njemačke i Italije na kojem će se nastaviti rad započet na planiranju budućnosti Europske unije koja se mora temeljiti na sređivanju javnih proračuna ali i na radu i konkurentnosti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene