Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovno se kandidirao

Monti: Ukidanje ekstremnih krila bilo bi dobar potez

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mario Monti, koji se ponovno kandidirao za talijanskog premijera, u četvrtak je rekao da će isključivanje ekstremnih elemenata iz talijanske politike olakšati provođenje gospodarskih reforma.

Taj nekadašnji povjerenik Europske komisije prošli je tjedan najavio da će na parlamentarnim izborima u veljači voditi centristički blok i tako je odustao od dosadašnje neutralnosti. Danas kritizira one za koje kaže da su ometali napredak njegove vlade u posljednjih 13 mjeseci.

'Vjerujem da bi rezanje ekstremnih krila bilo dobar potez', rekao je Monti za emisiju Uno Mattina na državnoj televiziji. 'Bilo bi važno okupiti reformiste s ljevice i s desnice, one koji mogu pridonijeti reformama', rekao je.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

>> Berlusconi optužio Montija za dogovor s ljevicom

Monti je imenovan u studenome 2011. na čelo neizabrane vlade stručnjaka slijeva i zdesna koji su trebali Italiju spasiti od financijske krize nakon ostavke dotadašnjeg premijera Silvija Berlusconija.

Monti (69) bori se protiv demokratske stranke (PD) na ljevici i Berlusconijeva Naroda slobode (PDL) na desnici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene