Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NADOMAK BUDVE

Monah zvonio mrtvačka zvona za Milu Đukanovića: "Bog mu sudio"

Manastir, Ilustracija
Manastir, Ilustracija Foto: AFP
Redovnik u pravoslavnoj crkvi nadomak Budve zvonio je mrtvačka zvona za Đukanovića nakon što je na izborima pobijedio Jakov Milatović.

Monah Pavle Kondić zvonio je mrtvačka zvona za predsjednika Crne Gore na odlasku Mila Đukanovića. Na društvenim mrežama pojavila se snimka monaha nastala u manastiru Stanjevići nadomak Budve, koji pripada Mitropoliji crnogorsko-primorskoj Srpske pravoslavne crkve, piše N1. 

"Mrtvački zvonim za Mila, da ode na smetlište povijesti, krvomutnik", kaže Kondić na snimci.

Drugi mu svećenik odgovara: "Sretan mu put".

"Ne povratio se zločinac nikad više… Bog mu sudio najstrožom mjerom, koliko je braće zavadio i udarao na svetinju", potom kaže Kondić.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske kažu da će monah Pavle Kondić snositi kanonsku odgovornost zbog zloupotrebe crkvenih zvona, naveli su u odgovoru za Portal Vijesti. 

"Povodom samovoljnog i neprimjerenog postupka monaha Pavla u manastiru Stanjevići u izbornoj noći 2. travnja 2023. godine, Mitropolija crnogorsko-primorska osuđuje takav čin koji ni po čemu nije u skladu s pravilima monaške službe i manastirskog života. Zbog očigledne zloupotrebe crkvenih zvona spomenuti monah snosit će kanonsku odgovornost", navodi se u odgovoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene