Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašno zlostavljanje

Molila je pomoć 321 put u sat vremena - Stajali su ispred vrata i ignorirali je!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruganje, šamari, fizičko maltretiranje - sve to dio je svakodnevnice osoba smještenih u staračkim domovima pokazale su snimke skrivene kamere.

Zlostavljanje, ruganje, pa čak i šamari - sve je to dio tajnih snimki koje su otkrile šokantno stanje u domovima za brigu za starije osobe u Velikoj Britaniji. Korisnike doma u Essexu osoblje je tako fizički zlostavljalo i ignoriralo, te ih ostavljalo satima u vlastitom izmetu. Zlostavljanje je otkriveno u još jednom domu za skrb u Južnom Londonu gdje su dva radnika osuđena zbog načina na koji su se odnosili prema pacijentici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zlostavljanje u Srbiji Mučna svjedočanstva: Ako se žale na bol, vežu ih, ne daju im anesteziju - "Rodila sam mrtvorođenče. Sama, bez ikoga u blizini" Strava u Vrbovcu - 2 Strava kod Vrbovca Obitelj zlostavljala petoricu muškaraca s mentalnim teškoćama: Tukli ih remenom, izgladnjivali i tjerali na prisilni rad

98-godišnjakinja koja se ne može pomaknuti molila ih je da ju odvedu na WC, ali njezine očajne molbe ostale su bez odgovora sat vremena. Iako su skrbnici bili pred njenim vratima bio je potreban 321 povik da se netko odazove.

Slučaj u Breznici Đakovačkoj otvorio pitanje kvalitete socijalne skrbi

Umirovljenica se uspjela olakšati tek dva i pol sata nakon prve molbe za pomoć, a kroz sve to prolazila je posljednjih dana svog života. Umrla je manje od mjesec dana nakon što je njezina zabrinuta unuka u proisncu 2012. u sobu podmetnula skrivenu kameru.

Šokantne snimke koje će u svojoj emisiji u srijedu prikazati BBC otkrile su zastrašujuću količinu terora koji je pretrpjela u rukama skrbnika londonskog doma za starije.

Njezina unuka, 43-godišnja Vanessa Evans bila je zapanjena snimkama. Kada se osoblje napokon odazvalo na pozive njezine bake, pokušali su je odvesti do WC-a, ali kako nije bila u stanju bacili su je na krevet i tek kasnije odveli da se olakša.

Milijunska tužba: Starački dom unajmio stripere da zabavljaju korisnike

Vanessa priznaje da nije bila previše šokirana jer je očekivala da će otkriti nešto ovako. Ipak, nije mislila da će biti toliko ekstremno. Tri puta  je postavila kameru i svaki put je bilo problema.

Obitelj počela primjećivati modrice

Yvonne Grant se u starački dom uselila 2010. godine, a tijekom sljedećih godina njezina se obitelj počela brinuti o kvaliteti skrbi koju je primala. U više navrata isticali su probleme, ali ništa se nije mijenjalo. Nakon nekog vremena unuka je počela primjećivati masnice na njenim rukama, piše Mirror.

Glasnogovornik doma rekao je da su tajne snimke pokazale uznemirujuće proposute. Ispričao se obitelji i obavijestio da su osoblje uključeno u incident otpustili. Također, razmišljaju o instaliranju nadzornih kamera u sve sobe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene