Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konvoj prema Zapadu

Modern Express privezan za tegljač i na putu u luku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teretni brod Modern Express, koji je nagnut i bez posade danima plutao uz zapadnu obalu Francuske, uspješno je privezan za tegljač i na putu je prema luci, objavile su francuske vlasti.

Četiri stručnjaka helikopetrom su oko 7.30 sati prebačena na 164 metara dug brod koji su kablovima uspjeli povezati s dva tegljača.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Ilustracija Tragedija u Mozambiku Bježali od epidemije, ukrcali se na brod koji je potonuo, poginulo više od 90 ljudi

Španjolski tegljač Centaurus ga je uspješno okrenuo pramcem prema pučini i počeo odvlačiti prema luci, najvjerojatnije na sjeveru Španjolske.

Konvoj se kreće prema zapadu brzinom o 5,4 km na sat, rekao je glasnogovornik mornaričke policijske uprave.

Modern Express se počeo naginjati prije tjedan dana, nakon čega je dan kasnije, 148 nautičkih milja od rta Ortegal u Galiciji u Biskajskom zaljevu evakuirana posada.

Brod koji je plovio pod pod panamskom zastavom prevozi 3600 tona drva i građevinskih strojeva, a u njemu je i 300 tona goriva. Francuske vlasti su iz opreza poduzele mjere slučaju da brod udari u obalu.

Raniji pokušaji da ga se otegli nisu uspjeli zbog nevremena,

Modern Express, izgrađen 2001. kojim upravlja European RoRo Line, bio je na putu iz Gabona u Africi za luku Le Havre u Francuskoj. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene