Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagnuo se za 50 stupnjeva

VIŠE GA NE MOGU USPRAVITI, no mogu li ovaj brod i spasiti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teretni brod Modern Express, registriran u Panami, prošlog utorka doživio je havariju sjeverno od francuske atlantske obale i otad se sve više naginje na bok, a prijeti mu nasukavanje, jer dosadašnji pokušaji spašavanja završili su neuspješno.

Posada Modern Expressa, njih 22, uspješno su spašeni s broda i prebačeni na kopno, no brod se u posljednjih gotovo tjedan dana nagnuo za gotovo 50 stupnjeva na bok.

Pročitajte i ovo Gumenjak se zabio u brod U punoj brzini VIDEO Gumenjak se zabio u ribarski brod i pobjegao! Dva ribara ozlijeđena, brodica nasukana Nesreća na brodu Istraga je u tijeku VIDEO Strašna eksplozija i požar na brodu: Dijelovi motora pogodili pomorca, nije mu bilo spasa

Taj brod dužine 164 metra prevozi teret od 3600 tona drva i strojeva za kopanje, a svi dosadašnji pokušaji da ga se sigurno odvuče u neku luku su propali pa je novi pokušaj zakazan za ponedjeljak, prenosi BBC.

Nevrijeme na moru onemogućilo je novi pokušaj spašavanja broda u nedjelju, a zbog nevremena je pukao i kabel za vuču proteklog tjedna.

"Taj brod je sad nemoguće ponovno uspraviti", istaknuo je Emmanuel De Oliveira iz francuske Atlantske pomorske prefekture (Atlantic Maritime Prefecture). Francuske vlasti dodaju i da se na brodu nalazi i oko 300 tona goriva te da su u pripremi izvanredne mjere ako se brod nasuka, kojima bi se spriječilo onečišćenje mora i izvlačenje goriva izvan broda na siguran način.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene