Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poručio preko odvjetnika

Šaljić: Ne vjerujem da će Mladić doživjeti početak suđenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ratko Mladić za svjedoke u Haagu, između ostalih, želi Billa i Hillary Clinton.

Mladićev odvjetnik Miloš Šaljić izjavio je da njegov branjenik za svjedoke želi bivšeg američkog predsjednika i njegovu suprugu.

Pročitajte i ovo Kenneth Starr Odlazak Umro Kenneth Starr, istražitelj koji je Billa Clintona došao glave Slika nije dostupna Oporavlja se Sumnja na infekciju krvi: Bivši američki predsjednik završio u bolnici

>> Više ozlijeđenih, oko 100 uhićenih

'Mladićev sin i ja smo s njim pokušali razgovarati o određivanju pravnog tima, ali smo odustali jer se s njim zaista ne može razgovarati. Na spomen eventualnog pravnog tima on govori kako će za svjedoke pozvati umirovljenog generala američke vojske Wesleyja Clarka, carla Bildta te Billa i Hillary Clinton', rekao je Šaljić, piše Blic.

Šaljić je rekao i kako mu je Mladić rekao da će, ako ga ne puste na kćerkin grob, obući uniformu i pješke otići u Haag.

Liječnička komisija: Mladić je sposoban za praćenje suđenja

Danas ističe rok za žalbu na rješenje o ispunjenju uvjeta za Mladićevo izručenje. Šaljić je najavio da će žalbu poslati posljedni dan, najvjerojatnije poštom, piše RTS. O žalbi će odlučivati kazneno vanraspravno vijeće do tri sudaca koji će odluku morati donijeti u roku od tri dana.

Iako Mladićeva obitelj, kao i njegov odvjetnik, smatraju da je njegovo zdravstveno stane loše liječnička komisija utvrdila je da Ratko Mladić sposoban za praćenje suđenja. Šaljić je ocijenio da zatvorski liječnici ne mogu dati pravu dijagnozu Mladićevog zdravstvenog stanja.

'Njegovo zdravstveno stanje je alarmatno i ne vjerujem da će doživjeti početak suđenja', izjavio je Šaljić novinarima ispred Specijalnog suda, piše Dnevni Avaz. Dodao je da Mladićeva obitelj zahtijeva stručan tim kardiologa, neurologa, ortopeda i gastroenterologa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene