Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planirao tajni grob pa nestao

Mladić se skrivao u ženskom manastiru gdje je trebao biti i tajno pokopan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ratko Mladić je 2006. godine nakon infarkta u manastir Svete Melanije doveden u vrlo teškom stanju. Svi su mislili kako će umrijeti pa su počeli radovi na kripti u koju je trebao biti pokopan. No, nakon više od mjesec dana se oporavio i - nestao. S kim i gdje nitko ne zna.

Početkom listopada 2006. godine Ratko Mladić boravio je u ženskom manastiru Svete Melanije u Zrenjaninu, gdje je trebao biti i pokopan. U manastiru je čak bila pripremljena i kripta ispred samog oltara, jer je haaški bjegunac vjerovao da će mu ti trenuci biti posljednji dani života, piše Blic pozivajući se na izvor blizak bačkoj Eparhiji kojoj ovaj manastir pripada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zar stvarno? Novosadska novinarka optužena da je hrvatska špijunka Slika nije dostupna Spašeno novorođenče Majka ostavila bebu pred tuđim vratima pa se predomislila

Mladić je u manastir doveden nakon što je početkom listopada doživio infarkt. Bio je u izuzetno lošem zdravstvenom stanju, rekao je izvor. 'Na trenutke se gubio, jedva je komunicirao i fizički je jako oslabio. Desna strana tijela mu je jedno vrijeme bila potpuno oduzeta, usta iskrivljena, a ruka nepomična. Bio je zatvoren u jednu od manastirskih ćelija', kazao je izvor Blica te dodao kako je u manastiru imao stalnu medicinsku njegu. Ipak, jedno je vrijeme bilo neizvjesno hoće li preživjeti.

'U ćeliji je proveo više od mjesec dana, ali prva dva tjedna su bila potpuno neizvjesna. Bio je toliko loše da su u manastiru ubrzano počeli sređivati kriptu u koju bi bio pokopan', tvrdi izvor. Došli su radnici i otvorili kriptu koja nije bila otvarana 50 godina, a moći igumanije koja je tu bila pokopana, premjestili su na drugo mjesto u samostanu.

'Cijela kripta je očišćena, sanirana je vlaga i bila je spremna za Mladićev pokop', ispričao je Blicov sugovornik te napomenuo da je Mladić trebao biti pokopan bez obilježja te kako bi samo mali broj ljudi znao čije se tijelo nalazi u kripti.

No, nakon tri tjedna Mladić se oporavio. Čak je i šetao vrtom kad su manastirska vrata bila zatvorena, ali je vrlo malo govorio i teško se kretao. Ipak, 'bilo je izvjesno da će preživjeti'. Nakon više od mjesec dana napustio je manastir Svete Melanije,. Nitko ne zna tko ga je odveo ni kamo je otišao, ali više se nije pojavljivao u manastiru. Istražni organi, zaključuje Blic, ne vjeruju da je Sveta Melanija i jedini manastir u kojemu je Mladić povremeno boravio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene