Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Heroj iz Pariza

Mladi musliman spasio Židove od džihadističkog ubojice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U košer trgovini u koju je upao terorist Amedy Coulibaly nalazilo se 15 do 20 talaca. Četvero ih je ubio.

Mladi musliman koji je iz židovske trgovine u Parizu od pomahnitalog ubojice spasio šestoro taoca novi je heroj Francuske.

Lassana Bathily (24), porijeklom je iz afričke države Mali, a zaposlen je kao pomoćni radnik u pariškoj košer trgovini koja se našla na džihadističkog ubojice Amedyja Coulibalyja.

Kako piše Independent, Lassana je navodno šestero taoca bez puno razmišljanja brzo sklonio u rashladnu komoru i tako ih vrlo vjerojatno spasio od pomahnitalog terorista koji je smaknuo četvero zatočenih osoba prije nego su njega ubili specijalci.

'Otišao sam do komore, otvorio vrata, nekoliko je ljudi došlo sa mnom. Ugasio sam svjetla i hlađenje, uveo ih unutra i rekao im da ostanu mirni i da ću ja izaći. Kada su na kraju izašli, zahvalili su mi se', ispričao je sramežljivi mladić francuskoj televiziji BFM TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preuzeo odgovornost Objavljen video džihadista-ubojice: Tvrdio da pripada Islamskoj državi Slika nije dostupna Crne brojke Dvije talačke krize: Ubijeno 20 osoba, deseci ranjenih - Angažirano više od 88.150 ljudi

Francuska u lovu na pomagače napadača, stižu prijetnje novim napadima

On sam se uspio iskrasti iz trgovine teretnim liftom. Kada je izašao, policiji je dao informacije o tome što se zbiva u dućanu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene