Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkaz za 30.000 ljudi

Mjere štednje u Portugalu: Radni tjedan trajat će 40 umjesto 35 sati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Portugalu, jednoj od zemalja najjače pogođenima krizom, Vlada namjerava podijeliti 30.000 otkaza u državnim službama. Oni sretnici koji uspiju zadržati posao radit će pet sati tjedno više.

Portugal podiže dobnu granicu za odlazak u mirovinu na 66 godina i otpušta 30.000 javnih službenika. Oni koji zadrža radna mjesta umjesto 35 radit će 40 sati na tjedan. Na taj način do 2015. uštedjet će se gotovo 5 milijardi eura.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja Slika nije dostupna Kriza stišće Portugalci prosvjeduju protiv vladina plana štednje

Portugal je na mjere štednje prisiljen u zamjenu za međunarodnu pomoć od 78 milijardi eura. Ustavni sud je prošli mjesec odbacio raniji vladin prijedlog ušteda.

>> Kontroverzni britanski znanstvenik tvrdi: 'Za financijsku krizu su krivi bankari na kokainu'

'Vlada je podigla dobnu granicu, a kada budemo išli u mirovinu neće biti novca za nikoga. Sada uplaćujemo mirovinsko, ali da mogu birati ne bih ga plaćala jer znam da od sada pa sljedećih nekoliko desetljeća neće biti novca za mirovine', kaže jedna Portugalka, inače vlasnica voćarne.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene